Ontwikkelaar van Outriders weet niet hoeveel exemplaren er verkocht zijn

Outriders

People Can Fly, de ontwikkelaars van de enorm lekkere looter-shooter Outriders, laten weten dat de game mogelijks z’n kostprijs (nog) niet heeft terugverdiend.

Op hun website laten ze weten dat ze geen idee hebben hoeveel keer Outriders effectief verkocht is. Ze hebben nog geen royalties ontvangen van uitgever Square Enix, wat er volgens hen op duidt dat de game voorlopig verlieslatend is.

Het is op z’n minst gezegd een vreemde situatie te noemen. Outriders was populair op launch en had tijdens z’n releasemaand meer dan 3.5 miljoen spelers. De vraag blijft wel hoeveel van deze player base de game effectief heeft gekocht. Outriders zat namelijk ook gratis inbegrepen bij de Xbox Game Pass op release. 

Voor Square Enix lijken er nieuwe onduidelijkheden en problemen nadat eerder ook Marvel’s Avengers z’n productiekost niet terugverdiende. People Can Fly zegt dat ze verwachten dat Outriders 2 à 3 miljoen keer over de toonbank zou moeten zijn gegaan, wat ruimschoots de kosten zou moeten dekken. 

Ze vragen zich openlijk af wat er met de opbrengst gebeurd is en verwachten dit jaar nog hun deel te ontvangen van Square Enix.

People Can Fly werkt momenteel aan drie games waarvan ze minstens één volledig zélf zullen uitbrengen.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.