Meer dan 3,5 miljoen gamers speelden Outriders in de eerste maand

Outriders van uitgever Square Enix kwam anderhalve maand geleden op de markt en had bij de start wat serverproblemen waardoor heel wat gamers niet konden inloggen. Ontwikkelaar People Can Fly kwam snel met oplossingen waardoor we toch snel konden genieten van dit knalfestijn.

De opstartproblemen zorgde er allerminst voor dat de massa afhaakte, want Square Enix heeft in een persbericht laten weten dat er de eerste maand maar liefst 3,5 miljoen unieke gamers het spel hebben gespeeld.

Zij knalden samen gedurende 120 miljoen uren monsters aan gort, wat neerkomt op een gemiddelde van 31 uur per speler. Indrukwekkend!

Verder brachten ze nog meer interessante weetjes uit. Zo zijn de Trickster en de Pyromancer de meest populaire classes. Maar kijk vooral zelf even op de infographic hieronder en ontdek zo onder andere hoeveel damage er door al deze spelers samen werd aangericht.

Ik stel me wel vragen bij de nauwkeurigheid van het laatste feitje: een gamer bracht 797 uur door in de game. Dat zijn 33 dagen. Lijkt mij toch een foutje van de console/PC…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.