Krijgen we binnenkort ook een battle royale in The Last Of Us Part 2!?

Het is niet meteen een link die ik had gelegd maar het lijkt erop dat Naughty Dog heuse multiplayer-plannen heeft/had voor The Last Of Us Part 2. Dat heeft Youtuber Speclizer alvast ontdekt in de code van TLOU2. Hij vond enkele ongebruikte assets terug die heel wat onthullen.

Naughty Dog heeft in het verleden al gezegd zeker plannen te hebben met een multiplayer voor het geweldige TLOU2. Al is de game (en reeks) vooral populair vanwege z’n geweldige single player campaign en meeslepend verhaal, een multiplayer kan ook best passen. Voorlopig is er echter nog geen concrete info. Wat wél nog een pak verrassender klinkt is dat TLOU2 zich aan het battle royale-genre zou wagen. 

Uit de files die Speclizer naar boven kon halen blijkt dat er heel wat info is over een eventuele battle royale. Multiplayer maps, verschillende gadgets en devices en een emote-wheel wijzen hier alvast op. Andere zware hints zijn de aanwezigheid van een spelerslimiet en de mogelijkheid om armor van de grond te plukken. Sounds familiar? Elke Warzone-speler, Fortnite-sympathisant of Apex Legends-freak herkent het wel.

Of het gaat om een geschrapt idee of een plan voor de toekomst is voorlopig niet te achterhalen. Naughty Dog zou een vervolg kunnen breien aan de populaire Factions-multi mode van TLOU of met iets volledigs nieuws kunnen komen.

Part 2 is inmiddels al meer dan een jaar oud maar het lijkt erop dat we nog minstens tot 2022 zullen moeten wachten voor een multiplayer-extraatje. Als het aan mij zou liggen: doe toch maar een extra single player kortverhaal! 

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.