Drie gratis PSVR-games voor PlayStation Plus-leden

Het is exact vijf jaar geleden dat PlayStation VR wereldwijd werd gelanceerd. Om deze mijlpaal te vieren, krijgen PlayStation Plus-abonnees in november drie extra VR-games bovenop het gebruikelijke aanbod.

Dit heeft Sony bevestigd in een bericht op de officiële PlayStation Blog. Om welke games het precies gaat, is voorlopig nog niet bekend. De specifieke details krijgen we pas binnen enkele weken in de traditionele PlayStation Plus-update.

Naast deze aankondiging, laat Sony in het blogbericht een aantal ontwikkelaars aan het woord over hun ervaringen met de VR-headset en heeft het bedrijf ook onthuld wat nu eigenlijk de meest gespeelde games zijn in het vijfjarig bestaan van PlayStation VR, zowel wereldwijd als per regio. Globaal gaat het om Rec Room, Beat Saber, PlayStation VR Worlds, The Elder Scrolls V: Skyrim VR en Resident Evil 7: Biohazard. Voor Europa krijg je exact hetzelfde lijstje.

Door het succes van PlayStation VR blijft Sony uiteraard volop inzetten op virtual reality. Een nieuwe VR-bril is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation 5. Deze maakt tevens gebruik van een nieuwe VR-controller, die een deel van de veelgeprezen DualSense-functies overneemt, zoals de haptische feedback en adaptieve triggers.

Gepubliceerd door Dsan

Dsan verkondigt al meer dan tien jaar zijn ongezouten mening over games. Begon zijn carrière bij de noorderburen van InsideGamer, maar kwam uiteindelijk ook bij GUNK/9lives terecht. Gelooft als geen ander in de huidige visie van Xbox en praat er zelfs regelmatig een podcast over vol, maar speelt net zo graag op zijn PS5 of Switch. Zijn gamerscore van een half miljoen geeft aan dat hij ooit in de ban was van achievements (en dat hij daar de onnozelste games voor gespeeld heeft), maar die verslaving heeft hij ondertussen grotendeels achter zich gelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s