fbpx

Sony kondigt nieuwe generatie VR-bril aan

Sinds eind 2016 is de PlayStation VR op de markt voor de PlayStation 4. Sony sprong toen mee op de kar van de VR-hype en dat heeft het Japanse bedrijf geen windeieren gelegd. Ook al gaat het nog altijd maar om een klein percentage van de totale PlayStation-verkopen.

Door het succes van de PlayStation-VR en de technologische vooruitgang die ondertussen geboekt is, heeft Sony beslist om een nieuwe generatie van hun VR-bril te ontwikkelen die enkel zal werken in combinatie met de PlayStation 5. Dit hebben ze bevestigd in een bericht op de officiële PlayStation-blog.

Hierin zegt Hideaki Nishino, vicepresident van Sony, dat de nieuwe bril dé ultieme VR-ervaring op console moet gaan bieden. Dit willen ze doen door onder andere de resolutie van de schermen te verhogen en de field of view te vergroten, wat de immersie moet verbeteren.

Naast de bril werkt Sony ook aan een nieuwe VR-controller. Tot nu toe werd nog altijd gebruik gemaakt van de PlayStation Move-controllers die nog uit het PS3-tijdperk komen. De nieuwe VR-controller zou een heel deel functies van de DualSense-controller overnemen, waarbij ik dan meteen moet denken aan de haptische feedback en adaptieve triggers.

Wat dit alles moet gaan kosten, is nog niet bekend. Maar je hebt nog wel even de tijd om te sparen, want Sony wist wél te vertellen dat we de nieuwe VR-bril en controller dit jaar niet moeten verwachten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: