Pc-port van Monster Hunter: Rise laat geen cross-play of cross-save toe met Switch-versie

Maakte je intussen serieuze vooruitgang in Monster Hunter: Rise op Switch en hoop je op 12 januari jouw avonturen verder te zetten op de pc-versie, dan ben je eraan voor de moeite. Capcom heeft via Twitter laten weten dat het niet in staat is om cross-save te implementeren in de port, wat wil zeggen dat pc-spelers van nul af aan zullen moeten beginnen, ongeacht hun voorgeschiedenis met de Switch-versie.

Dit is zeker triest nieuws voor spelers die het spel al een keer uitspeelden op Nintendo’s hybride console en de aankomende uitbreiding Sunbreak graag achter de monitor van hun pc willen doorspelen. Wie écht verder wil spelen op pc, zal de lange grind waar de serie voor gekend staat helemaal opnieuw moeten doen.

Het ontbreken van cross-save is één ding. Pc-spelers zullen ook geen team kunnen vormen met Nintendo Switch-gamers om de vele indrukwekkende monsters in Monster Hunter: Rise aan te gaan. Cross-play staat momenteel namelijk ook niet in de sterren.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.