Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 34)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!

Praga

Na een zalige week te hebben doorgebracht in Spanje vorige week, en deze week hard gewerkt te hebben, ga ik dit weekend zeker gamen. Maar wat? Om te beginnen heb ik flink wat schade in te halen in het nieuwe seizoen van Cold War/Warzone.

Maar daarnaast was ik ook zwaar onder de indruk van de showcase van Destiny 2’s The Witch Queen. En nu wil het toeval dat zowel Destiny 2 als al de expansions gratis te spelen zijn via Xbox Game Pass. Snap jem?

Qua series? Hmmm zowel The Walking Dead S11 als Manifest S3 zijn gestart op Fox, en die wil ik voor geen goud ter wereld (tenzij het meer dan genoeg is natuurlijk) missen.

MrRolfson

De vakantiemodus staat hier nog altijd op niveautje 100. Meer dan slapen, eten, boekje lezen, in en aan het zwembad liggen, staat hier in de Spaanse bergen niet op het menu. Zelfs van de shitload aan Gamescom-nieuws dat deze week op de wereld werd losgelaten, heb ik niets opgevangen. Dat haal ik wel in wanneer ik terug op Belgische bodem ben…

¡Hasta el proximo!

Drie keer raden wiens zweetvoeten dit zijn… (nvdr)

RoMa

Een nieuwe buitenaardse opdracht heeft m’n aandacht nodig. Samen met twee onbevreesde maten gaan we als squad de strijd aan in Aliens: Fireteam Elite. Er zijn heel wat hordes xenomorphs die dringend aan verwarming toe zijn. Dat treft, want ik heb net m’n vlammenwerper en schouderkanon mee. Hoe zou gebakken xenomorph smaken?

Scheuren op het asfalt doe ik met de race sim RiMS Racing. Razendsnelle tweewielers worden enorm diepgaand ontleed in deze sim. Je moet nogal nadenken tijdens het vlammen, amai. Of dit ook amusant is lees je spoedig in m’n review. In ieder geval zie ik er bijzonder goed uit op zo’n rode Ducati. Da’s al een groot pluspunt. 

Verder spring ik ook in de open alpha van Call Of Duty: Vanguard die dit weekend exclusief op PlayStation speelbaar is. De vorige COD van Sledgehammer, COD: WWII, vond ik een pareltje. Ik zie ze dus graag teruggaan naar deze setting. 

Op Netflix zit seizoen 4 van Rick & Morty erop. Mijn binge-tour de force brengt me net op tijd up-to-speed voor de seizoensfinale van seizoen 5. En Praga zei in onze podcast dat hij er niks aan vond? “Lick, lick, lick my balls!” zou Rick zeggen. 

Lazlo

Voor het laatste weekend van augustus knijpen vrouwlief en ik er nog even met de kinderen tussenuit. Met schepjes, emmertjes en liters zonnecrème in de aanslag genieten we van een paar daagjes zee in het gezellige De Haan.

Jammer genoeg wil dat zeggen dat er van gamen de komende dagen niet veel – ‘t is te zeggen, eerder niets – in huis. We hebben namelijk afgesproken om onze schermtijd zo veel mogelijk te beperken en eens echt te genieten van dit stressvrije uitje.

Wel gaan we komend weekend weer twee Pixar-films erdoorheen jagen. De vrienden waarmee we onze Pixar-marathon houden komen langs. Deze keer staan The Incredibles 2 en Toy Story 4 op het menu. Voornamelijk naar die laatste ben ik benieuwd, aangezien het de enige film in de Toy Story-reeks is die ik nog niet gezien heb. Benieuwd hoe ze het perfect lijkende einde van Toy Story 3 toch nog weten te verlengen.

Luca

Eindelijk is mijn ellenlange zoektocht naar een nieuwe en uitdagende PS5-titel voorbij. Dankzij de enorm lovende review van Kevin, heb ik besloten om de Director’s cut van Ghost of Tsushima in huis te halen. En tot op heden heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad, want jongens wat een bom van een spel is me dat. Ronduit adembenemend in alle opzichten. De basisgame was al enorm indrukwekkend, maar met de toegevoegde snufjes van de PlayStation 5 is het echt om duimen en vingers bij af te likken. Geen laadtijden, adaptive triggers en een haptische feedback om u tegen te zeggen. Wat wilt ne mens nog meer?!

Als ik tussendoor even wat stoom wens af te blazen, kan ik altijd nog aan de slag met enkele luchtige potjes Fall Guys, een game die ik dankzij RoMa ook volledig herbeleefd heb. Want hoe je het ook draait of keert, het blijft gewoonweg razend plezant.

Tot slot is de Open Beta van Riders Republic momenteel ook live. Ik had het privilege om in de begeleide Closed Beta al een eerste keer kennis te maken met deze opkomende open world sportgame van Ubisoft Annecy. En de kans is zeker niet onbestaand dat ik dit weekend nog een bezoekje zal brengen aan de Canyonlands, of toch eerder een tripje naar Mammoth Mountain?

Yakkoi

Tijd om Mass Effect voor even aan de kant te leggen, aangezien ik net Mass Effect 2 succesvol heb uitgespeeld met niet één gesneuvelde crewmate in de suicide missie. Terug naar mijn Dark Souls-marathon, waar ik deel 2 opnieuw bezoek na 5 jaar inactiviteit. Ik verbaas mezelf met hoe snel ik door het begin van de game kom, met enkel The Pursuer die ik niet op m’n eerste try kon verslaan  en de eerste Lord Soul al binnen.

Verder zal er ook zeker tijd vrijgemaakt worden om wat co-op games te spelen. Grounded is een heerlijke game om tot rust te komen door een gigantische tuin te exploren en een leuke base aan te maken. Verder gaan we ook State of Decay 2 eens uitproberen. Eens zien of ook deze survival zombie game mij zal kunnen bekoren. Qua series ga ik van start met het derde seizoen van Stranger Things. De verwachtingen zijn hoog na de sublieme finale van seizoen 2, wat ik over het algemeen een beter seizoen vond dan het eerste.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)