fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 10)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Een nieuw weekend vol opportuniteiten want er is veel regen en gure wind voorspeld, met andere woorden heel veel tijd om te gamen en/of te bingen. Nu ik vorig weekend Hitman 3 heb uitgespeeld, is het tijd om Control Ultimate Edition te checken. De game was immers gratis bij PS Plus vorige maand en is ook verkrijgbaar in Xbox Game Pass. Het voordeel aan corona is dat er eigenlijk weinig toppers zijn verschenen en er tijd is om reeds verschenen games te spelen waaronder dus Control. Tussendoor natuurlijk mijn potjes Cold War en World of Warcraft Shadowlands.

Op het vlak van series blijf ik volop genieten van Queen of the South want geef toe die Teresa Mendoza is een verdomd straffe madam en James is een coole kerel. En het leven als lid van een drugskartel is geen lachertje. Wat dus betekent dat elke aflevering boordevol spanning zit. Topreeks en een dikke aanrader als je het mij vraagt, en ook als je het mij niet vraagt.

Praga gaat dit weekend samen met Jesse uitzoeken welke geheimen er achter The Bureau schuilgaan

MrRolfson

De kennismaking met de MMORPG Black Desert Online was vorige week niet meteen een succes te noemen. Hoewel de game er grafisch fantastisch uitziet, kon de gameplay mij niet meteen bekoren. En ook Monster Jam Steel Titans 2 ga ik om verschillende redenen niet snel meer opstarten…

Ik ben ondertussen wel begonnen met Pacer, een flitsend snelle racegame die wel heel erg veel weg heeft van WipeOut. Volgende week lees je er alles over in m’n review. Daarnaast ben ik opnieuw begonnen met God of War. Ik heb de game in 2018 nooit uitgespeeld en wou hem opnieuw een kans geven. Bovendien was ik benieuwd hoe de verbeteringen op de PlayStation 5 uitpakken. Héél goed dus.

Brooklyn Nine-Nine staat ook nog steeds op het programma. Ik zit ondertussen in het vijfde seizoen en de reeks weet mij nog steeds te bekoren. Verder ga ik ook de koers in de gaten houden om te zien hoe onze Belgen het doen in Parijs-Nice en de Tirreno – Adriatico.

Kratos kan niet wachten om er samen met Kevin en zijn zoon Atreus op uit te trekken dit weekend.

RoMa

Mijn Japans avontuur met Yakuza: Like A Dragon zit er nog lang niet op. Integendeel, mijn imperium wordt steeds groter én gekker!

Ik geef de nieuwe PS+ titel Remnant: From The Ashes een kans, dit is absoluut een coole titel om met vrienden te spelen. We hebben al gevloekt op de eerste boss fight maar uiteindelijk werd Gorefist toch verslagen.

In de zombie-mode van COD is mijn voorlopig record ronde 45. Ideaal om die nieuwe battle pass-guns te levelen. Ook Beat Saber krijgt nog wat aandacht.

Op Netflix ben ik begonnen met The Umbrella Academy, echt een heel interessante kijk op het superhelden-leven. Dat wordt bingewatchen voor gevorderden.

The Umbrella Academy geeft volgens RoMa een interessante blik op het superhelden-leven.

Yakkoi

Dit weekend in mijn gamewereld eigenlijk niets nieuws onder de zon. Ik en m’n maten zijn nog volop into Valheim, dus daar gaan we mee verder. Vorige keer versloegen we de Bonemass boss en trokken we naar een goblin kamp, waar we al snel spijt van kregen. Na een ontzettend chaotisch gevecht, vluchtten we terug naar onze boot om de materialen weg te steken.

Tijdens die ontsnappingstocht achtervolgde een Wraith me, waarbij m’n vriend in een tweestrijd ermee op de boot per ongeluk onze prachtige vikingboot kapot heeft geslagen. Het wordt dus tijd voor ons om de cargo uit het water te vissen en een nieuwe boot te maken om te ontsnappen.

Verder neem ik nog tijd om Rage 2 uit te spelen. Het verhaal is niet gek goed ofzo, maar de gunplay is gewoon zo heerlijk dat ik me er kostelijk mee blijf vermaken!

Yakkoi trekt er dit weekend opnieuw op uit met z’n Valheim-crew!

Lazlo

Hoewel ik me nog steeds kostelijk amuseer in Valheim en Assassin’s Creed: Valhalla, begint het toch weer te kriebelen om de dystopische wereld van Cyberpunk 2077 nog een keer te bezoeken. Ik bracht al een dikke twintig uren door in de game, maar werd afgeleid door een hoop ander lekkers. Toch lonkt het felgele doosje vanop de wandplank boven m’n televisie net iets te hard om niet alsnog te wachten op de vertraagde patch waar CD Projekt Red noestig aan doorwerkt.

Ook verdiep ik me dit weekend nog wat verder in de complexe gangsterwereld van City of Gangsters. Ik heb preview-toegang gekregen voor deze misdadige managementgame en hoop nu toch eindelijk mijn moonshine zaakje van de grond te krijgen. Later meer hierover op deze heerlijke gamingsite.

Ook staan de laatste afleveringen van The Right Stuff op de agenda. Wat een fantastische fictiereeks van National Geographic over de space race is me dat zeg? Aanrader voor iedereen die into science history is!

Lalzo duikt de onderwereld in voor de preview van City of Gangsters.

Luca

Na een jaar vol twijfels en onzekerheden en na talloze mislukte pogingen, is het eindelijk zover gekomen. Dit weekend zal ik officieel beginnen aan mijn ontdekkingstocht in de wondere wereld van Call of Duty: Warzone. Een idealer moment om voor een eerste keer op de vlieger richting Verdansk te stappen, bestaat mogelijks niet; aangezien de franchise deze week zijn eerste verjaardag heeft gevierd, is dit een perfecte aangelegenheid voor mijn ontmaagding. Benieuwd of ik deze eeuwenoude klassieker nog in de vingers heb.

Vorige week ben ik eveneens begonnen aan Albatros, een Belgische serie die al een tijdje beschikbaar was op Play More, maar sinds midden februari aan het grote publiek werd getoond op Canvas. Ik ben ondertussen al vergevorderd, en zit bijna aan de laatste aflevering. Een ideale serie om even wat stoom af te blazen.

Het tragi-komische van Albatros kan Luca wel bekoren.

Ardtieboy

Eerder deze week stuurde een collega een link door naar een collectible op de Bungie Store. Blijkt nu dat je enkele items in die Bungie Store pas kan aankopen als je de gerelateerde in-game achievement hebt behaald. Drie keer raden wie er dit weekend op achievement-jacht gaat om vervolgens zijn Visa-kaart naar het scherm te gooien. That’s right, ikke!

Ook op vlak van reviews zit ik niet stil. Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning verschijnt namelijk volgende week op de Switch en daar hoort uiteraard een kritische kijk bij! Ook de nieuwe Harvest Moon is reeds geïnstalleerd op mijn Switch, waardoor een regenachtige namiddag plots een heel stuk minder erg klinkt. Heb ik trouwens al verteld hoe verliefd ik ben op mijn Switch? Wat een topding!

Ardtieboy trekt er dit weekend met z’n Switch op uit om Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning grondig aan de tand te voelen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: