fbpx

Metro 2033 is op Steam gratis verkrijgbaar tot en met 15 maart

Deep Silver laat weten dat Metro 2033 tijdelijk gratis beschikbaar is op Steam. Vanaf vandaag en tot 15 maart kunnen pc-gamers de officiƫle Steam-winkelpagina bezoeken en hun gratis exemplaar aanschaffen.

Metro 2033 neemt ons mee naar een post-apocalyptische setting in een van de meest claustrofobische omgevingen uit een videogame ooit, namelijk een donker en onheilspellend metrostelsel waar je niet alleen met vijandige bendes te maken krijgt, maar ook met mutanten die niets liever willen dan je aan stukken scheuren en levend verslinden.

In de game kruipen we in de rol van Artyom. Een noodlottige gebeurtenis, verplicht Ayrtom, die zich nog nooit buiten de grenzen van het metrostation en de stad heeft gewaagd, een wanhopige missie aan te nemen naar het hart van het metrosysteem, om de overblijfselen van de mensheid te waarschuwen voor een vreselijke dreiging. Je reis voert je van de vergeten catacomben onder de metro naar de verlaten woestenij erboven, waar je acties het lot van de mensheid zullen bepalen.

Klinkt niet alleen veelbelovend, maar dat is het ook! Gamers die de game reeds hebben gespeeld weten maar al te goed waar ik het over heb. Heb jij de game (nog) niet gespeeld, dan is dit je kans om de originele versie, niet de Redux, gratis binnen te halen en toe te voegen aan je collectie pc-games.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: