fbpx

Grimmige sfeer in trailer tweede seizoen For All Mankind

For All Mankind, een Apple TV Plus-exclusive, is een sciencefiction-drama over een alternatieve geschiedenis waarin de ruimterace tussen Amerika en Rusland nooit beslist werd. De serie was een van de steunpilaren bij de launch van Apple TV + in 2019 en, zo bleek, succesvol genoeg om met een ​​tweede seizoen uit te pakken.

In het eerste seizoen, ontwikkeld en geschreven door Ronald D. Moore (Battlestar Galactica en Star Trek), stond een ​​astronaut genaamd Ed Baldwin (Joel Kinnaman) centraal. Hij kwam in de plaats van Thomas Stafford, de Apollo 10-commandant in onze echte tijdlijn.

Apollo 10 was de generale repetitie voor de historische Apollo 11-maanlanding. Je weet wel die waarbij de astronaut Neil Armstrong de eerste man werd die op de maan liep.

Maar in deze alternatieve tijdlijn betekende de beslissing om niet met Apollo 10 op de maan te landen dat de USSR de Amerikanen bij hun pietje nam (figuurlijk dan). De Sovjetkosmonaut Alexei Leonov schreef in de plaats daarvan geschiedenis. (De echte Leonov drukte zijn eigen stempel op onze tijdlijn: hij maakte deel uit van de Voskhod 2-missie en was de eerste man die op 18 maart 1965 een ruimtewandeling van 12 minuten maakte.)

Hoog tijd dus voor Amerika om een versnelling hoger te schakelen en zo snel mogelijk een ruimtebasis te vestigen op de maan…

Dat verloopt echter niet zonder slag of stoot zoals je in deze trailer voor seizoen twee kan zien…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d