fbpx

Metroidvania Venture to the Vile verschijnt op 22 mei 2024

Metroidvania Venture to the Vile

Het begint er meer en meer op te lijken dat het jaar 2024, voor mij persoonlijk het jaar van de Metroidvania games wordt. Na het zeer goede Prince of Persia: The Lost Crown en het onlangs verschenen Tales of Kenzera: ZAU, is het tijd voor een nieuw avontuur met Venture to the Vile.

Ontwikkelaar Cut to Bits brengt een 2,5 Metroidvania game uit in Victoriaanse stijl. Toen ik de eerste trailer zag, wist ik het onmiddellijk, dit is spek voor mijnen bek. Je gaat het avontuur aan met een protagonist die een masker draagt van een hert. Meer weet je over deze mysterieuze protagonist als speler niet.

Het rustige stadje RainyBrook wordt overgenomen door een entiteit Vile. De besmetting kent ernstige gevolgen en de beste vriendin (Ella) van het hoofdpersonage raakt door deze taferelen vermist. Als speler weet je dus wat je taak is in Venture to the Vile die me op zijn eigen manier deed terugdenken aan de Little Nightmare games.

Venture to the Vile verschijnt op 22 mei 2024 via Steam. Ik ben al enkele dagen bezig met de review van de game, dus deze mag je binnenkort op onze website verwachten.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder