fbpx

PlayStation Portal gaat €219 kosten, verschijnt later dit jaar

PlayStation Portal

Er waren de laatste maanden meer dan genoeg geruchten en uiteindelijk bevestigt Sony nu ook dat het streamingtoestel eind dit jaar beschikbaar moet zijn voor €219.

In een bericht op de PlayStation Blog geeft Sony meer details over de specificaties van de PlayStation Portal remote player. Zo beschikt dit streamingtoestel over de belangrijkste kenmerken van de DualSense-controller zoals de adaptive triggers en de haptische feedback.

De PlayStation Portal beschikt over een LCD-scherm van 8 inch wat in staat moet zijn om een resolutie weer te geven van 1080p aan 60fps. Volgens mij werd er door Sony niet gekozen om een OLED-scherm te integreren om de prijs te drukken. Verder beschikt het toestel over een 3.5mm audio aansluiting.

Belangrijk (en vreemd) detail is dat de PlayStation Portal NIET overweg kan met games die je streamt via de PlayStation Plus Premium cloud streaming service. Enkel games die geïnstalleerd staan op je PlayStation 5 kan je via WiFi streamen naar de Portal. Oja, PSVR2-games kan je er ook niet op spelen.

Binnenkort kan je een pre-order plaatsen op de PlayStation Portal, die verkocht gaat worden aan €219.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: