fbpx

Werkt Sony dan toch aan een nieuwe handheldconsole?

PlayStation

De voorbije dagen doken er verhalen op, onder andere van de bekende leaker Tom Henderson, dat Sony naast een PS5 Pro aan nog iets anders zou werken. Iets hardware gerelateerd. Zou dat een nieuwe handheldconsole kunnen zijn?

Steams Steam Deck en Nintendo’s Switch doen het nog steeds goed, en ook Nvidia’s Shield kan op heel wat bijval rekenen. Voorts is ook Xbox heel actief in de cloud gaming wereld. Kriebelt het dan bij Sony? Sony’s PSP en PS Vita zijn al een aantal jaren dood en begraven maar misschien wakkert het succes van de eerder aangehaalde concurrenten een vuurtje aan…

Volgens Insider Gaming, heeft Sony’s nieuwe handheld de codenaam Q Lite, en zal het heel anders zijn dan de PSP en de PS Vita, omdat het een op Remote Play gericht apparaat wordt voor de PlayStation 5-console. Maar dan eentje zonder cloud gaming mogelijkheden blijkt nog.

Het PlayStation Q-Lite-apparaat zou beschikken over adaptieve streaming tot 1080p en 60 FPS en vereist te allen tijde een actieve internetverbinding. Wat het ontwerp van het apparaat betreft, lijken de huidige prototypes op PS5-controllers met een 8-inch LCD-touchscreen in het midden.

Het apparaat zal ook beschikken over adaptieve triggers en handheld-opties waaronder een audio-ingangsaansluiting, luidsprekers en volumeknoppen.

Het is nog niet duidelijk wanneer dit apparaat uitkomt, maar Insider Gaming gelooft dat het zal lanceren na het nieuwe PS5-model dat compatibel is met de afneembare schijf, maar vóór de PS5 Pro.

De toekomst zal het uitwijzen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d