fbpx

Dit moet je onthouden uit de Online Stresstest van Mortal Kombat 1

Ik ben al mijn hele gamersleven fan van de Mortal Kombat-reeks. Het begon voor mij met de eerste, op de SEGA Game Gear, tot en met Mortal Kombat 11 op PlayStation 5. Op 19 september verschijnt Mortal Kombat 1. Ik keek er dan ook naar uit om het voorbije weekend met de Online Stresstest van deze nieuwe telg aan de slag te gaan.

In de online stress test kon ik mijn skills uittesten met vier verschillende vechtersbazen. Lui Kang, Sub-Zero, Kitana en Kenshi. Over Kenshi ben ik enorm blij dat hij er terug bij is, want deze zat er in Mortal Kombat 11 niet bij. De blinde zwaardvechter werd één van mijn favoriete personages toen hij zijn introductie maakte in Mortal Kombat: Deadly Alliance.

Kameo Fighters

De Kameo Fighters worden aanzien als een nieuwigheid. Maar voor wie Injustice 2 heeft gespeeld is dit eerder een uitbreiding. Althans naar mijn bescheiden mening. In Injustice 2 kon je ook al genieten van de hulp van andere personages. Je had hier wel geen keuze in om welk personage het dan ging, en dan nog eens enkel in The Multiverse modus. Dus nieuw is het niet echt.

Sonya, Kano en Jax waren de Kameo Fighters van dienst in deze stresstest. Elk met hun eigen moves die je door bepaalde knoppen kan activeren, assisteerden ze je in je gevecht. Ondanks dat het niet echt nieuw is, is er wel een duidelijk verschil tegenover Injustice 2. Je kan de hulp van deze sidekicks meermaals inroepen. Dit zolang het metertje niet leeg is en, als je wil, kan je ze ook inschakelen om een fatality te laten uitvoeren.

Twee spelmodi: Towers en Versus

Er waren slechts twee spelmodi aanwezig het voorbije weekend. Dit waren de klassieke Towers en de Versus-mode. De klassieke Towers is iets dat bij Mortal Kombat hoort. Je start onderaan en knokt je een weg naar de top. Uiteraard worden na elke verdieping de tegenstanders sterker.

De Versus modus vond ik minder plezant. Maar dat ligt niet aan de game maar aan de tegenstanders. Ik ben iemand die, als ik verdiend een pak slaag krijg, dit zonder problemen kan accepteren. Maar in games als Mortal Kombat krijg ik het vliegende schijt als ze je in een hoekje pushen en ervoor zorgen dat je er nooit meer uitgeraakt.

Ook tegenstanders die steeds dezelfde moves hanteren, zoals vanop afstand vuurballen afvuren met Lui Kang, zodat je geen milimeter dichter geraakt om hem een mep uit te delen, zorgt ervoor dat mijn bloeddruk niet meer stabiel blijft. Ik weet het, het is deel van het spel, maar toch.

Veel details

Het is en het blijft natuurlijk Mortal Kombat en dat zie je ook aan Mortal Kombat 1. Het vechten ziet er weergaloos uit, en elk detail is aanwezig. Het bloed dat in het rond spat blijft aan de kleren kleven van elke vechter en de arena waarin je vecht wordt een echt bloedbad. De stijl van elke vechter is ook verschillend. Op het moment dat Lui Kang the five point exploding heart technique uit zijn mouw schudde wist ik met mezelf geen blijf, machtig moment was dit.

Unieke Fatalities én Brutalities

De Fatalities zijn ook weer één voor één uniek. Wat me hier vooral opviel is dat je door een simpele combinatie van knoppen er al voor zorgt dat je tegenstander gruwelijk aan zijn einde komt. Tweemaal naar beneden drukken en en toets indrukken volstond al om deze taferelen op het scherm te toveren. Een Brutality kon je ook makkelijk uitvoeren, enkel een goedgeplaatste uppercut bij het bijna einde van de levensbalk van je tegenstander, zorgde ervoor dat het hoofd er simpel afgeslagen werd.

Elk personage had dus één Fatality en Brutality om uit te voeren, dit is natuurlijk niet voldoende en bij de full game zal het aanbod bloederige finishers zeker aangevuld worden. De fatal blow is ook nog steeds aanwezig. Als je bijna naar het einde van je levensbalk gaat, kan je nog één laatste poging doen om het tij te doen keren, door twee toetsen in te drukken.

Ik heb me het voorbije weekend ontzettend geamuseerd met de Mortal Kombat 1 stresstest. Nu nog even de krampen uit mijn vingers krijgen, mijn polsen weer op hun plaats krijgen en stevig trainen met Mortal Kombat 11. Het is en blijft natuurlijk Mortal Kombat. Ik ben vooral benieuwd of NetherRealm Studios me zal kunnen verrassen met het eindproduct bij release. Het zal wachten worden tot en met 19 september. Waar ik alvast zeker van ben is dat het bloed rijkelijk zal stromen. Niet alleen dat van mij, maar vooral van mijn tegenstanders! Wedden?

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

%d bloggers liken dit: