fbpx

Dit moet je onthouden uit de Diablo IV livestream

Diablo 4 IV

Zonet heb ik de livestream van Diablo IV bekeken. Hoog tijd dus om de diverse hoogtepunten uit de 90 minuten durende livestream even op een rijtje te zetten voor jullie.

Er kwamen diverse onderwerpen aan bod waaronder de dungeons, servers, gameplay, patches en uiteraard die speciale verrassing.

Helltide

Helltide is een event dat sporadisch optreed. Dit event kan overal in Sanctuary opduiken en het zal een uur duren. Tijdens deze sessie zal je monsters kunnen verslaan die cinders (resources) droppen, die je kan gebruiken om speciale caches te openen. Je zal echter moeten opletten, want als je sterft verlies je een groot deel van je verzamelde cinders. Je zal ze ook binnen het uur moeten spenderen. Doe je dit niet, ben je ze ook kwijt. Je zal dus tactisch te werk moeten gaan, wanneer je deze belangrijke resources zal gebruiken. Je kan er in elk geval sterke loot mee vergaren. Belangrijk is ook dat de Helltide vanaf World Tier Three: Nightmare difficulty beschikbaar is.

World Tiers

World Tiers geven de moeilijkheid aan van de game. Hoe hoger je speelt des te agressiever de wereld wordt. Natuurlijk zal de kans op legendary, unique en sacred drops stijgen. World Tier 3 wordt wel pas aangeraden als je over een level 50 personage beschikt. De drops worden ook bepaald door de moeilijkheid van de verslagen vijand. Je kan een sacred drop krijgen die je tot een hoge level kan gebruiken, maar voordeel is dat je deze bij de drop zelf op je respectievelijke level 50 kan toepassen.

Feedback van de fans

Tijdens de gesloten en open beta’s is er heel wat feedback tot bij het Blizzard team geraakt. Deze hebben er onmiddellijk hun werk van gemaakt, zodat Diablo IV hopelijk bij release zonder problemen speelbaar zal zijn. Ze hebben vooral gewerkt aan het stabiliseren van de classes. Extra aandacht is er besteed aan de melee personages. Zo zal de closed combat van deze personages meer schade toebrengen en zullen ze ook meer schade van de vijand kunnen verdragen.

Dungeons

De vele dungeons in Diablo IV werden ook onder handen genomen. Zo zou de backtracking zo goed als verdwijnen. Dit was volgens heel wat spelers een probleem als je bepaalde voorwerpen moest gaan zoeken en de zoektocht nogal onlogisch verliep. Daarom heeft het team van Blizzard ervoor gezorgd dat je op je weg doorheen de dungeons makkelijker de items zal vinden, en dus onnodige wegen moet afleggen. Dungeons waar je een aantal vijanden moet doden zijn ook aangepast. Zo moet je niet elke steen omdraaien om de laatste vijand te vinden, maar zullen ze de jacht op jou openen, terwijl je de missie tot een goed einde probeert te krijgen.

Die ene verrassing is niet het Cow Level of Xbox Game Pass…

De verrassing heeft Praga al in een artikel omschreven. Kort samengevat: we mogen ons opnieuw opmaken voor een weekendje (12 mei tot en met 14 mei) Diablo IV . Deze Server Slam zal er anders aan toegaan dan we gewend waren van voorgaande beta’s. We zullen nu de kans krijgen om Diablo IV te spelen, nadat het team de feedback van de community onder handen heeft genomen.

In mei zou er een nieuwe livestream plaatsvinden waar de Seasons en Battle Pass centraal zouden staan.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

%d bloggers liken dit: