fbpx

Monster Energy probeerde zowel Pokémon als Monster Hunter aan te klagen

Monster Energy heeft in het verleden geprobeerd om Pokémon en Monster Hunter aan te klagen voor het gebruik van handelsmerken. Dit is een van de vele monsterlijke praktijken van het bedrijf achter het energiedrankje.

Eerder deze week klaagde Monster Energy indiegame Dark Deception: Monsters & Mortals aan vanwege het gebruik van de term ‘Monsters’ omdat dit te veel zou lijken op de naam van het energiedrankje. Het is bekend dat Monster Energy graag handelsmerken aanvecht.

De Japanse nieuwssite Automaton Media meldt dat Monster Energy ook in Japan heeft geprobeerd om Pokémon (Pocket Monsters in Japan) en Monster Hunter en hun ontwikkelaars aan te klagen. Het bedrijf heeft diverse klachten ingediend tegen handelsmerken rondom deze games, zelfs al bestaat Pokémon al veel langer dan Monster Energy.

Monster Energy heeft ook geprobeerd om Monster Strike, een puzzelgame van voormalig Capcom-ontwikkelaar Yoshiki Okamoto, en het Amerikaanse NBA-team Toronto Raptors aan te klagen vanwege een logo waarin klauwen de letters ‘M’ vormen. Het bedrijf achter het energiedrankje lijkt er dus een handje van te hebben om zoveel mogelijk handelsmerken te vinden die het woord monster gebruiken en te kijken waar het mee weg kan komen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: