fbpx

FIFA: “Ja, wij werken hard aan eigen voetbalgame. Meer info binnenkort.”

FIFA Logo

In mei vorig jaar barstte de relatie tussen ontwikkelaar Electronic Arts en wereldvoetbalbond FIFA. EA wilde niet langer absurde bedragen neerleggen voor het gebruik van de merknaam FIFA en beslistte daarom om vanaf 2023 hun voetbalgame verder te zetten onder de naam EA Sports FC.

De bobo’s bij FIFA waren niet onder de indruk en wisten vrijwel meteen te bevestigen dat ze zelf in gesprek waren met andere ontwikkelaars om de FIFA-reeks verder te zetten.

Verdere details ontbreken tot nu, maar volgens Martyn Ziegler, journalist bij The Times, heeft FIFA preses Gianni Infantino tegenover hem bevestigd dat ze nog steeds aan het werken zijn om een eigen voetbalgame uit te brengen vanaf 2024. Daarover zal binnenkort meer info over naar buiten gebracht worden.

Infantino zegt bovendien, en ik quote: “De nieuwe FIFA-game zal voor alle meisjes en jongens nog altijd de beste egame zijn.”

Mooi toch dat games als “egames” genoemd worden. Die Infantino gaat lekker met de tijd mee…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: