Wereldvoetbalbond FIFA wil zélf voetbalgame uitbrengen

FIFA Logo

Het nieuws dat EA Sports de samenwerking met FIFA stopt sloeg gisteren niet meteen in als een bom. er waren al langer hardnekkige geruchten dat de ontwikkelaar/uitgever niet bereidt was om extra honderden miljoenen euro op tafel te leggen in ruil voor het gebruik van de naam FIFA.

Maar wat wél verrassend is, is het feit dat Wereldvoetbalbond FIFA nu zélf aan het roer staat van een missie om zelf een voetbalgame uit te brengen. Of beter gezegd, ze zijn zelf op zoek naar partijen die voor hen een game willen ontwikkelen.

In een statement gaat FIFA verder in op de beslissing van EA Sports en zegt het een uitzondering toe te staan zodanig dat de Amerikaanse ontwikkelaar dit jaar nog kan opdraven met FIFA 23. Grappig detail is dat FIFA spreekt over een simulatie-game uit de stal van EA Sports.

In hetzelfde bericht staat ook dat ze door verschillende licenties uit te delen, in de toekomst meer videogames willen uitbrengen die ook in de arcadehokje zullen vallen. Krijgen we dan toch nog een soort FIFA Street?

Maar hét belangrijkste is het feit dat FIFA zegt in gesprek te zijn met enkele grote game-uitgevers, mediabedrijven en investeerders om nieuwe FIFA-games op de markt te brengen:

I can assure you that the only authentic, real game that has the FIFA name will be the best one available for gamers and football fans. The FIFA name is the only global, original title. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 and FIFA 26, and so on – the constant is the FIFA name and it will remain forever and remain THE BEST.

Gianni Infantino, FIFA President

Het lijkt erop dat FIFA ervan overtuigd is dat de FIFA games zo’n succes waren door het gebruik van de merknaam FIFA. Ik ben benieuwd hoe dat in de toekomst gaat uitpakken en of Konami al staat te trappelen om de fakkel van EA Sports over te nemen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Wereldvoetbalbond FIFA wil zélf voetbalgame uitbrengen'

  1. als het zal zijn zoals al de rest van wat FIFA al heeft gedaan, zal het veel te duur zijn voor een hoop bagger.
    Zakkenvullerij staat met stip op één bij FIFA. De sport is bijkomstig geworden, enkel big business telt.

Reacties zijn gesloten.