fbpx

Eerste zes speelbare personages onthuld van coöp roguelite Ravenswatch

Nacon en Passtech Games serveren ons een eerste gameplay-video van Ravenswatch, een roguelite voor spelers die graag alleen spelen of twee tot vier coöp-spelers.

De game is gebaseerd op beroemde verhalen en legendes van over de hele wereld.

Ravenswatch is ontwikkeld door de studio achter Curse of the Dead Gods, en plaatst spelers tegenover de Nightmares-hordes, die de wereld van Reverie zijn binnengedrongen.

De gevallen helden van oude volksverhalen en legendes verzamelen zich in de Ravenswatch om het zwaard te heffen tegen de Nightmares-hordes die de wereld van Reverie binnendringen, vernietigen en besmetten.

Scarlet is gebaseerd op het verhaal van Roodkapje en maakt korte metten met de grote boze wolf in Ravenswatch. Als een weerwolf zal ze van vorm veranderen als dag in nacht verandert, waarbij ook haar skills veranderen. Overdag hanteert ze behendig twee dolken, terwijl ‘s nachts haar woeste kant en bloeddorst op de voorgrond treden.

Franz is de rattenvanger van Hamelen. Hij gebruikt zijn door Nightmares besmette instrument om een ​​zwerm ratten te besturen. Met zijn verwoestende melodieën kan hij vijanden op afstand verzwakken zonder zelf geraakt te worden.

Tijdens zijn pogingen om zijn volk van de Nightmares te redden, sloot de Goth-koning Beowulf vriendschap met een babydraak. Hij is gewapend met een zwaar, tweehandig zwaard en kan zijn vliegende metgezel oproepen om zijn aanvallen te versterken en vijandelijke troepen te blokkeren.

Nyss is gebaseerd op het beroemde sprookje van de Sneeuwkoningin, en verloor door toedoen van de Nightmares haar genezende krachten. Ze gebruikt haar nieuwe krachten om  vrij over het slagveld te glijden, vijanden te vertragen en ze met ijspegels te doorboren.

Aladdin is de beroemde held uit Duizend-en-een-nacht. Wanneer zijn vrouw raakt opgesloten in de besmette lamp, heft Aladdin zijn zwaard tegen de Nightmares om de vloek te verbreken. Hij is een behendige vechter op korte afstanden en kan een wens voor rijkdom, leven of dood vervullen om de uitkomst van een gevecht te veranderen.

Melusine is geïnspireerd door sirene-legendes en heeft vele mensen naar de verdrinkingsdood geleid. Net als ze op één van de mensen verliefd raakt, verschijnen de Nightmares. Terwijl ze op de vlucht slaat, ontdekt ze dat ze het kind van haar minnaar draagt ​​en zweert ze alles te doen om haar baby te redden. Melusine kan een verwoestende bal over het slagveld sturen om van afstand aan te vallen en onder de grond duiken om aan vijandelijke aanvallen te ontkomen.

Ravenswatch komt op 6 april via early access op Steam, en verschijnt in 2024 voor PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)