Gerucht: PlayStation 5 met afneembare schijflade beschikbaar vanaf september 2023

PlayStation 5

Sony claimde begin dit jaar dat de PlayStation 5 binnen afzienbare tijd beter beschikbaar zou moeten zijn. Of dat echt het geval is, weet ik niet, maar het Japanse bedrijf lijkt alles in het werk te stellen om hun next-gen console makkelijker te produceren.

Dat is de reden waarom het de laatste maanden geruchten regent over een PlayStation 5-versie met afneembare schijflade. Op die manier kan Sony al zijn resources inzetten op één console in plaats van twee, zo meer volumes draaien én de kosten drukken omdat onderdelen maar in één console moeten passen.

Volgens insider/journalist Tom Henderson wordt het bovendien géén Pro-versie van de PlayStation 5 maar een zogenaamde tweede generatie met aangepast ontwerp. Iets wat we in het verleden al zagen met andere PlayStation-consoles.

De productie van deze console zou volgens Henderson starten in april om zo de console in grote getalen in de winkelrekken te hebben vanaf september 2023.

Het is overigens niet bekend of de externe disclade compatibel zal zijn met de huidige Digital Edition van de PlayStation 5. Dat zou alleszins wél een uitkomst zijn voor wie toch nog graag een schijfje in zijn Digitale PS5 wil proppen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.