Sony: “PlayStation 5 vanaf nu makkelijker in de winkel te vinden”

PlayStation 5

Nee, het gaat niet om het feit dat de PlayStation 5 in een fluo verpakking wordt verkocht. De productie zou sinds eind vorig jaar een pak hoger liggen dan voorheen, waardoor het makkelijk zou moeten zijn om Sony’s nieuwste console op de kop te tikken.

Dat is alvast wat grote baas van Sony, Jim Ryan, wist te vertellen tijdens de Sony-persconferentie tijdens de Consumer Electronic Show.

Volgens Ryan zou het nu relatief makkelijk moeten zijn om een PlayStation 5-console terug te vinden bij je lokale gameshandelaar. Hij claimt dat de productie van de console significant ophoog gekrikt werd afgelopen eindejaar.

Of dit ook effectief zo is, valt uiteraard nog af te wachten. Ik kan me niet voorstellen dat de wereldwijde tekorten meteen zijn weggewerkt. Bovendien zal Sony wel voorrang geven aan grote landen zoals de VS, Japan, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Hoe dan ook is het een lichtpuntje aan het eind van de tunnel. Sinds de lancering in november 2020 is het allesbehalve makkelijk om op korte termijn een PlayStation 5 in handen te hebben.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.