Knock-off van Among Us wordt op Steam meer gespeeld dan het origineel

Goose Goose Duck

Het leven is soms niet eerlijk. Je hebt een fantastisch concept voor een game en toch zijn knock-offs een pak populairder dan je eigen game.

Het overkwam Among Us gisteren. Goose Goose Duck is een game van ontwikkelaar Gaggle Studios en is sinds 21 oktober gratis beschikbaar via Steam. Hierin moeten een stel ganzen de verrader zien te vinden die zich vermomd heeft als een soortgenoot.

Gisteren piekte de populariteit van Goose Goose Duck naar 489.669 gelijktijdige spelers. Dit is iets meer dan de piek die Among Us twee jaar geleden bereikte. Toen werd de wie-is-de-verrader-game door 447.476 spelers tegelijk gespeeld.

Ligt de oorzaak bij het feit dat Goose Goose Duck gratis te downloaden is en dat je voor Among Us op dit moment zo’n €4 moet neerleggen? Dat zal er zeker mee te maken hebben, maar heel wat gamers van Goose Goose Duck prijzen de game vooral om dat er heel wat variatie te vinden is in de maps en spelmodi.

Goose Goose Duck is net zoals Amoung Us ook te spelen op mobiele apparaten met iOS en Android.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.