Massaontslagen bij Microsoft: 343 Industries, Bethesda en The Coalition zwaar getroffen

Microsoft-ontslagen

Microsoft zal 10.000 werknemers ontslaan, de personeelsinkrimping zal ongeveer 4,5% van de 220.000 werknemers van de Amerikaanse technologiegigant treffen. Volgens Microsoft zullen de ontslagen plaatsvinden tegen het einde van het derde fiscale kwartaal op 31 maart 2023.

De ontslagen vallen één jaar nadat Microsoft aankondigde Activision Blizzard te willen kopen voor ongeveer 69 miljard dollar. Volgens Bloomberg zijn Bethesda Game Studios en 343 Industries, het bedrijf achter Halo Infinite uit 2021, getroffen. Daarnaast zouden ook Microsofts HoloLens-activiteiten en enkele engineeringdivisies deel uitmaken van de bezuinigingen.

Een andere berichtgeving van Lords of Gaming meldt dat er bij 343 een aanzienlijk aantal ontslagen zijn gevallen in het hele bedrijf. Journalist Jason Schreier bevestigde deze bewering en stelde vast dat verschillende werknemers hadden aangegeven dat de bezuinigingen verschillende werknemers hard hebben getroffen.

Kotaku laat langs hun kant weten dat een aantal ontwikkelaars bij The Coalition, de in Vancouver gevestigde studio die door Microsoft is opgericht om de Gear of War-serie te ontwikkelen, worden ontslagen.

Gisteren beweerde Microsoft dat de bezuinigingen werden doorgevoerd als reactie op macro-economische omstandigheden en veranderende prioriteiten van hun klanten.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.