Google Stadia is officieel stopgezet

Google Stadia Logo

Drie jaar na de lancering trekt Google de stekker uit zijn streamingdienst Stadia.

De cloud gaming dienst lanceerde op 19 november 2019, maar slaagde er niet in om echt groot succes te behalen, wat leidde tot Google’s aankondiging in september 2022 dat de dienst zou stopgezet worden.

Het officiële bericht van de stopzetting komt er via de Twitter account van Stadia. De tweet ging vergezeld met de credits van Worm Game, het interne testspel van Stadia dat vorige week gratis speelbaar was. De aftiteling bevat een flinke lijst van mensen die betrokken waren bij het Stadia-project.

Volgens Google zal het onderliggende technologieplatform dat Stadia aandrijft, worden gebruikt in andere onderdelen van het bedrijf, zoals YouTube, Google Play en zijn Augmented Reality (AR)-activiteiten.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.