fbpx

“De JBL Clip 4 is een kleine, maar verdomd goeie bluetooth speaker”

Bluetooth speakers heb je tegenwoordig in alle kleuren, vormen en groottes. JBL speelt met de Clip 4 in op muziekliefhebbers met een actief leven. Maar klinkt deze speaker ook goed? Dat zocht ik voor jullie uit in deze hardware review.

Waarom Wel?

Klein, maar krachtig

JBL staat al jaren bekend als een van de grotere en bekende fabrikanten van audio apparatuur. Zeker de JBL Charge met zijn iconische conische vorm valt meteen op als iemand hem tevoorschijn haalt. Echter heeft het merk ook een pak andere interessante speakers. De JBL Clip 4 bleek na enkele uren luisteren daar zeker bij te horen.

Want wat een volume én geluid komt er uit deze kleine speaker! De live-versie van British Mode van Goose (zoals ze dat speelden op Pukkelpop in 2018) knalde als een tierelier uit de Clip 4, ook al is de output slechts 5W. Het viel meteen op dat deze speaker ondanks zijn compacte vorm ook de kenmerkende JBL-bassen weet uit te braken. Al kan hij ook probleemloos overweg met de sferige nummers van Sigur Rós en het prachtige pianowerk van Ólafur Arnalds.

Klein, maar robuust

Als je naar de Clip 4 kijkt, springt de robuuste ingebouwde karabijnhaak meteen in het oog. Deze speaker is dan ook ontworpen om overal mee naar toe te nemen. Schrik dat er iets mee gebeurd, hoef je niet meteen te hebben want de bouwkwaliteit is erg hoog. Ook de haak zelf is van metaal gemaakt, enkel de beweegbare clip is van plastic.

Een ander groot pluspunt is het feit dat de Clip 4 waterbestendig is dankzij de IP67-rating. Concreet wil dit zeggen dat de speaker tot 1 meter diep kan overleven en dat voor zo’n 30 minuten. Je kan hem dus probleemloos meenemen als je deze zomer gaat zwemmen.

Klein, maar kleurrijk

Het is niet meteen een specifiek pluspunt van de Clip 4, maar het is wel fijn dat je een grote keuze hebt aan kleuren. Ikzelf kreeg de blauwe variant toegestuurd, maar zoals je hieronder kan zien zijn de keuzemogelijkheden heel groot.

De speaker zelf gaat zo’n 10 uur mee op een lading. Opladen doe je via de meegeleverde USB-C kabel. Tot slot geef ik ook nog even mee dat de speaker zelf 8.6 x 13.5 x 4.6 cm groot is en dat hij met zijn 239 gram zeker geen lichtgewicht is, maar ook geen baksteen aan je rugzak is.

Waarom Niet?

Klein, maar enkel in mono

Hoe veelzijdig deze kleine, fijne JBL Clip 4 ook mag zijn, toch is hij niet helemaal perfect. Zo ontbreken er enkele features die grotere en duurdere JBL-speakers wel hebben. Zo heb je niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee Clip 4-speakers aan elkaar te koppelen om zo stereogeluid weer te geven.

Tot slot ontbreekt ook een aux-ingang om de speaker te gebruiken wanneer je batterij helemaal leeg is. Op het toestel zelf kan je trouwens ook niet zien wat de status is van je batterij. Al is dat misschien wel een weloverwogen keuze aangezien de meeste nieuwe smartphones het ook moeten stellen zonder 3,5mm audio aansluiting.

VERDICT

9

De JBL Clip 4 heeft me net niet uit m’n sokken geblazen. Deze kleine, maar robuuste bluetooth speaker wist me aangenaam te verrassen met zijn indrukwekkende geluidskwaliteit. De bassen zijn misschien wat te aanwezig, maar dat weet je als je een JBL-speaker in huis haalt. Het is het totaalpakket met zijn handige karabijnhaak, 10 uur speelduur en waterbestendigheid wat ervoor zorgt dat ik niet anders kan dan deze JBL Clip 4 warm aan te bevelen. Zeker als je weet dat je deze speaker al voor zo’n €50 in huis hebt!

Pluspunten
+ Indrukwekkend geluid voor het compacte formaat
+ Uitstekende prijs/kwaliteit
+ Handige karabijnhaak

+ Gaat zo’n 10 uur mee
+ Waterbestendig (IP67)

Minpunten
– Mono-geluid
– Geen 3,5mm aux-aansluiting

JBL Clip 4
Adviesprijs: €51,99
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d