Hideo Kojima’s Death Stranding wordt verfilmd

Death Stranding

Het gebeurt de laatste tijd wel meer dat videogames verfilmd worden of dat er een (anime)serie rond wordt gemaakt. En de volgende game in het rijtje is er eentje waar ik heel enthousiast van word.

Het is nog lang niet afgelopen met Death Stranding. Vorige week werd Death Stranding 2 tijdens de Game Awards onthuld en nu is er het nieuws dat de game verfilmd zal worden. Hideo Kojima is hiervoor een samenwerking aangegaan met Hammerstone Studios van uitvoerend producent Alex Lebovici.

Zoals gemeld door Deadline zal de film volledig gefinancierd worden door Hammerstone Studios en zal deze geproduceerd worden door Kojima en Lebovici met Kojima Productions US en Allan Ungar als uitvoerende producenten.

Ik kan niet enthousiast genoeg zijn over deze nieuwe samenwerking met Hammerstone Studios. Dit is een cruciaal moment voor de franchise en ik kijk er echt naar uit om samen met hen Death Stranding naar het witte doek te brengen’ aldus Kojima. Lebovici voegt hieraan toe dat ‘we blij en vereerd zijn om de kans te krijgen met de briljante en iconische Hideo Kojima samen te werken aan zijn eerste verfilming’.

Death Stranding verscheen in 2019 voor PlayStation 4 en kwam een jaar later ook uit op PC. Intussen kreeg de game een Director’s Cut-versie en werd het spel geüpgraded voor PlayStation 5. Met acteurs zoals Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Léa Seydoux beschikt de game over een absolute topcast. Het is voorlopig nog niet bekend of zij ook in de film een rol zullen vervullen.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.