Henry Cavill zal de rol van Superman niet meer vertolken

Enkele weken geleden kregen we het slechte nieuws te verwerken dat Henry Cavill de rol van Geralt of Rivia niet meer ging vertolken in The Witcher serie op Netflix. Gelukkig ging hij de rol van Superman terug spelen, en daar werd ik helemaal opgetogen van. Tot deze morgen, vooraleer ik met mijn vroege shift begon… .

Als donderslag bij heldere hemel, zo kwam het nieuws binnen dat Henry Cavill ook de rol van Superman niet meer zal vertolken. Sinds James Gunn en co-president Peter Safran met de plak zwaaien bij DC is er al heel wat gebeurd.

In oktober kondigde Henry Cavill zelf nog aan dat hij terug zou keren als Superman. Er werden grootse plannen opgemaakt (dit nog voor het Gunn en Safran tijdperk) met als startpunt Black Adam, de recente DC-film met Dwayne “The Rock” Johnson in de hoofdrol. Helaas heeft deze film ook niet gepresteerd wat ze voor ogen hadden.

Na dit nieuws kwamen echter James Gunn en co-president Peter Safran aan de leiding bij DC. Ze gingen volop voor hun eigen idee en alles wat in de weg stond moest wijken, ook Henry Cavill als Superman. Op enkele maanden tijd hebben deze twee personen heel wat plannen in petto voor de toekomst van DC. In de loop van volgend jaar zullen ze hiervan hun plannen uit de doeken doen.

Gunn onthult dat Superman zeer belangrijk is voor DC en zo zijn prioriteit op deze franchise wil leggen. Hij heeft al bevestigt dat er een nieuwe Superman-film aankomt, maar met een jongere Superman in de hoofdrol. Zo zou Clark Kent (alter ego van Superman) aan de weg timmeren als journalist. Gun zal het script van de film zelf schrijven, maar niet regisseren.

Dat is dus de reden waarom we Henry Cavill niet meer zullen terugzien als Superman. Cavill bevestigde het nieuws op zijn Instagram waar hij schrijft dat hij “net een meeting heeft gehad met James Gunn en Peter Safran. Ik heb slecht nieuws iedereen. Ik zal uiteindelijk toch niet terugkeren in de rol van Superman.”

Het wordt ook duidelijker dat Gunn en Safran de populaire Snyder-verse volledig willen dumpen, want Wonder Woman 3 zal naar alle waarschijnlijkheid gecanceld worden. Jason Momoa zou na de tweede Aquaman-film zijn trident aan de haak moeten hangen. Uiteindelijk zijn we nog zeker van The Flash film die in de zomer van 2023 zou moeten uitkomen, maar dat zal wederom afhankelijk zijn van de kuren van acteur Ezra Miller die de rol van The Flash vertolkt.

Ikzelf ben een enorme fan van wat Zack Snyder ons gebracht heeft in de voorbije tijd en vindt het zeer zonde dat de storyline die hij wou verwezenlijken niet verder mag zetten. In onderstaand filmpje zien we een soort van tribute-filmpje van YouTuber Ovik6280 waarin we Henry Cavill aan het werk zien als Superman. Let wel op, wie Man of Steel, Batman VS Superman en Justice League nog niet heeft gezien, kan dit filmpje beter skippen voor eventuele spoilers.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

Eén opmerking over 'Henry Cavill zal de rol van Superman niet meer vertolken'

  1. Zeer jammer idd! En wat een IG post van HC!
    Zou er wel het fijne van willen weten hoe dit alles in zijn werk gaat. Mondeling een job beloofd in oktober maar dan plots niet meer in de plannen passen? Mag aannemen dat HC hoe dan ook een cheque-ske heeft ontvangen 🙂

Reacties zijn gesloten.