Microsoft verhoogt volgend jaar de prijzen van nieuwe first-party games voor Xbox Series X|S

Het leven wordt almaar duurder. Ook gamers zijn hier de dupe van. Vanaf 2023 zal Microsoft prijsstijgingen toepassen op nieuwe first-party games zoals Forza Motorsport, Redfall en Starfield.

De prijzen van deze games zullen verhogen van 60 dollar naar 70 dollar. ‘Deze prijs weerspiegelt de inhoud, omvang en technische complexiteit van deze titels’ aldus een woordvoerder van Microsoft aan IGN.Zoals met alle games die door onze teams bij Xbox ontwikkeld worden, zullen ook deze beschikbaar zijn via Game Pass op de dag van launch’.

Deze aankondiging hoeft geen verrassing te zijn. Eerder dit jaar hintte Phil Spencer al naar een mogelijke prijsstijging van Xbox-consoles, games en abonnementen. Volgens Spencer is het belangrijk om de huidige prijzen te handhaven tijdens de eindejaarsperiode maar is een verhoging van prijzen vanaf volgend jaar zo goed als een zekerheid.

Eerder liet Sony al weten de adviesprijzen voor de PlayStation 5-consoles met 50 euro te verhogen.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.