Phil Spencer hint naar mogelijke prijsstijging van Xbox-consoles, games en abonnementen

Nadat Sony eerder al had aangekondigd om de adviesprijs van de PlayStation 5-consoles te verhogen, lijkt nu ook Microsoft die weg in te slaan. Ook zijn er mogelijke prijsverhogingen van games en abonnementen zoals Game Pass op komst.

In een toespraak op WSJ Tech Live zei Phil Spencer ‘dat we op een gegeven moment de prijzen voor bepaalde dingen moeten gaan verhogen. Maar voor de aankomende feestdagen vinden we het belangrijk om de huidige prijzen te handhaven. Maar dit kunnen we niet altijd blijven doen denk ik’.

Het ziet er dus naar uit dat de prijzen voor de Xbox Series X|S-consoles vanaf 2023 verhoogd zullen worden. Ook de prijzen voor Game Pass-abonnementen zullen waarschijnlijk stijgen.

Eerder liet Sony al weten de adviesprijzen voor de PlayStation 5-consoles met 50 euro te verhogen. Of Microsoft ook een stijging van 50 euro zal hanteren, is nog niet geweten.

Wie dus nog een Xbox Series X|S-console aan de huidige adviesprijs wenst aan te schaffen, zal heel snel moeten zijn. Het blijft tot op de dag van vandaag heel moeilijk om een PlayStation 5 of Xbox Series X in huis te halen. Beide consoles vieren in november hun tweede verjaardag.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.