Met deze 11 games kan je aan de slag op PlayStation VR2

Bij een fonkelnieuwe PlayStation VR-headset horen natuurlijk ook games. Gelukkig voor de VR-liefhebbers heeft PlayStation er maar liefst 11 aangekondigd.

Over de VR2-set lees je alles in dit artikel, hier houden we het even op de 11 pas aangekondigde games. Het goede nieuws? Al deze games zijn beschikbaar bij launch!

The Dark Pictures: Switchback VR

Switchback VR neemt spelers mee voor een multizintuiglijke rit waarbij ze het angstaanjagende Spookschip en zijn vervormde verschijningen moeten overleven, het hoofd moeten bieden aan afschuwelijke demonische incarnaties van vervolgde ‘heksen’ in het 17e-eeuwse New England en vervolgens moeten vechten voor je leven tegen buitenaardse vampiers die vastzitten onder de woestijn.

Crossfire: Sierra Squad

Speel als de leider van een elite vuurteam midden in een oorlog om een top-secret biochemisch wapen dat onlangs is ontdekt. Wie is verantwoordelijk voor dit wapen en waarom? Wees voorbereid op hevige tegenstand van alle kanten terwijl je het opneemt tegen allerlei sluwe vijanden en een meedogenloze zoektocht naar de waarheid.

The Light Brigade

Als laatste verdedigingslinie tegen de duisternis neem je dienst in de gelederen van de Lichte Brigade en reis je zo vaak als nodig is naar de Verzonken Wereld. Deze procedureel gegenereerde slagvelden, samengesteld uit verbrijzelde herinneringen, zijn gevuld met vijanden die om elke hoek op de loer liggen.

Cities VR – Enhanced Edition

Cities: VR is een VR-adaptatie van de toonaangevende stadsbouwer Cities: Skylines, waarin je de stad van je dromen kunt bouwen en beheren. Van kleine gehuchten tot grote metropolen, ontwerp wegennetwerken, beheer de financiën van je stad en voorzie je burgers van de diensten die ze nodig hebben terwijl je land koopt en je stad uitbreidt.

Cosmonious High

In dit single player alien avontuur nemen spelers de rol aan van een Prismi, een zeldzame alien soort die zich aan elke situatie kan aanpassen. Na een noodlanding in de school ontdekken de spelers dat deze leeft met leuke personages, maar geplaagd wordt door mysterieuze storingen.

Hello Neighbor: Search and Rescue

Het griezelige huis van meneer Peterson krijgt een nieuw niveau van immersie in VR, en niets is zo eng als die bekende schaduw boven je te zien opdoemen vlak voordat alles zwart wordt.

Jurassic World Aftermath Collection

Deze herwerkte versie van de populaire survival adventure game combineert zowel deel 1 als deel 2 in één complete collectie. Tussen Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom, crashen spelers op het bekende Isla Nublar en komen ze vast te zitten in een verlaten onderzoeksfaciliteit.

Pistol Whip VR

Pistol Whip is een bekroond fysiek actie-ritme spel waar spannende gunplay en dynamische tracks botsen, het creëren van een droomlandschap wereld voor spelers om te schieten, bukken en ontwijken hun weg door om de ultieme actie held te worden.

Zenith: The Last City

Vecht, knutsel, verken en verlies jezelf in een massale multiplayerwereld gebouwd voor VR. Smeed allianties en vriendschappen in gildes en partijen. Doe mee aan epische raids en wereldgebeurtenissen en sla je eigen weg in. Hoe ga je je krachten gebruiken?

After The Fall

Vorm een team met drie anderen nadat je bent vertrokken vanuit een overlevingskamp dat wordt gedeeld met maximaal 32 spelers tegelijk. Of, als je liever alleen de stad ingaat en het opneemt tegen de hordes mutanten of torenhoge eindbazen, is dat ook een optie.

Tentacular

Tentacular is een natuurkundig avontuur vol inventieve, meeslepende VR-gameplay, een hartverwarmend verhaal en veel humor. Los puzzels op met behulp van speelse gereedschappen om vreemde constructies en spectaculaire bouwwerken te bouwen, of richt een ravage aan met je lompe massa.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)