Rise of the Ronin komt in 2024 exclusief naar PlayStation 5

Team Ninja, de ontwikkelaar van Nioh en Nioh 2, komt in 2024 met een nieuwe game naar PlayStation 5. Rise of the Ronin is een gevechtsgerichte open-wereld actie-RPG dat zich afspeelt in Japan.

Het is het einde van de 300 jaar durende Edo-periode, beter bekend als ‘Bakumatsu’. Aan het einde van de 19de eeuw gaat Japan donkere tijden tegemoet terwijl het worstelt met zijn onderdrukkende heersers en dodelijke ziekten terwijl de westerse invloed doordringt en de burgeroorlog tussen het Tokugawa Shogunaat en de Anti-Shogunaat facties blijft woeden.

In deze tijd van chaos belichaam je een Ronin-personage, een krijger die aan geen enkele meester is gebonden en vrij is om eigen keuzes te maken. Rise of the Ronin dompelt je onder in een historisch geïnspireerde wereld en de befaamde gevechtsactie met katana’s en nieuwe vuurwapens die de unieke persoonlijkheid van de tijdsperiode weergeven.

Deze zomer werd reeds bekend dat Team Ninja begin 2023 Wo Long: Fallen Dynasty zal uitbrengen. We hebben dus niet één maar twee nieuwe games om naar uit te kijken.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.