Studio van Detroit Become Human overgenomen

Detroit Become Human

Tegenwoordig wordt het wereldje van gaming ondergedompeld met het uitstellen van games. Toch is er nog iets wat de laatste tijd trending is, overnames van studios. Deze keer is het de beurt aan Quantic Dreams, dat we kennen van briljante games als Fahrenheit , Heavy Rain en Detroit Become Human.

NetEase is het Chinese bedrijf dat de nieuwe eigenaar wordt van Quantic Dream. Ze zijn echter niet onbekend voor de mensen van Quantic Dream. Enkele jaren geleden investeerde NetEase al in de ontwikkelaar.

Sinds de release van Detroit Become Human zou Quantic Dream al op zoek zijn naar een bedrijf om de studio over te nemen. Het bizarre was dat er bitter weinig interesse was. Toen Quantic Dream de plannen op tafel smeet voor een eventuele Star Wars game, greep NetEase in. Zo kwam Star Wars Eclipse aan het licht.

NetEase heeft op deze manier haar eerste Europese ontwikkelaar in het bezit. Het stopt hier niet voor het Chinese bedrijf, want ze zijn volop bezig met een grote uitbreiding in de game-industrie. Grasshopper Manufacture hebben ze ook overgenomen en er wordt regelmatig samengewerkt met Activision Blizzard.

Voor het personeel van Quantic Dream zal er niet veel veranderen door deze overname. Grote veranderingen voor aankomende games zoals Under the Waves en Star Wars Eclips hoeven we dus niet te vrezen. Er zouden wel geruchten zijn dat de ontwikkeling van de Star Wars game moeilijk verloopt.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.