‘Assassin’s Creed Mirage’ komt naar verluidt uit tijdens lente van 2023

Volgens details gepost door YouTuber j0nathan, waarvan sommige werden bevestigd door Bloomberg’s Jason Schreier, zal de game de serie terug naar de basis van voorgaande games uit de serie brengen wanneer het volgend jaar uitkomt.

Bloomberg meldde voor het eerst in februari dat Ubisoft van plan was om een kleinschaliger, stealth-georiënteerde Assassin’s Creed game uit te brengen die dichter bij de eerste delen van de serie staat dan de meer recente RPG-geïnspireerde delen.

De volgende Assassin’s Creed-game krijgt naar verluidt de titel Assassin’s Creed Mirage. Eerdere geruchten worden nog een keer aangehaald en dat is voornamelijk de verwachting dat de game zich in Bagdad zal afspelen, met Assassin’s Creed Valhalla-personage Basim in de hoofdrol.

Het verhaal speelt zich ergens af tussen het jaar 860 en het jaar 870. Qua gameplay zal er meer focus liggen op de basics van Assassin’s Creed, er zou veel inspiratie gehaald worden uit de eerste games van de serie. Spelers zullen kruipen in de huid van een jonge Basim.

Het spel zal naar verwachting uitkomen vóór het officieel aangekondigde Assassin’s Creed Infinity, dat een samenwerking is tussen Ubisoft Quebec (Odyssey) en Ubisoft Montreal (Origins en Valhalla).

Ubisoft heeft gezegd dat het van plan is om de toekomst van Assassin’s Creed te onthullen in september, wanneer het een multi-game showcase zal houden.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.