fbpx

Dit waren de 3 coolste gaming booths op gamescom 2022

In de grote entertainmenthallen van gamescom weet je naar goede gewoonte niet waar eerst kijken. Iedereen heeft wel een geweldig beeld bij, enkele te gekke cosplayers, passende interieurs, live concerten of grandioze set pieces. Ik keek m’n ogen uit in elke hal maar deze drie gaming booths deden m’n mond het grootst openvallen.

THQ Nordic

Het was de allereerste publisher booth die ik zag en die kon meteen tellen. THQ had genoeg grote kleppers meegebracht naar Keulen en die hadden één voor één een imposante stand. Groots, kleurrijk, sfeervol en perfect in thema.

Alone In The Dark bracht de grimmige sfeer van Derceto Mansion door een deel van het herenhuis na te bouwen. Langs buiten zag het er griezelig uitnodigend uit. Binnenin vielen de onheilspellende schilderijen, prachtige bekleding en lusters op. Een actrice die de jonge, enge Grace naspeelde en over je schouder meekeek maakte het helemaal af.

Compleet in een andere sfeer had Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake een eigen western-saloon. Wreckcreation kon je spelen als je een coole, lichtgevende tunnel doorging. Outcast 2: A New Beginning liet je binnenwandelen in een soort van futuristische wildelingen-wereld.

AEW Wrestling had z’n eigen boksring centraal tussen al deze games en bracht elke dag een exhibition match. Ook was er een gigantisch scherm waarop alle THQ-games hun trailers verschenen. Bij de kleinere standen was er onder andere ook Destroy All Humans! 2.

THQ Nordic had duidelijk alle registers opengetrokken om een imposant geheel samen te brengen. Elke game had z’n volledig eigen ding kunnen doen, wat voor een kleurrijk en chaotisch geheel zorgde dat perfect werkte.

Level Infinite

Waar THQ Nordic ervoor koos om elke game volledig anders te stallen, bracht Level Infinite alles samen tot een zeer mooi geheel. De blauwe schijn zorgde voor één grote samenkomst van vooral enorm brutale en bloederige titels. De zombieshooter GTFO zat in een vampieren-sandwich tussen Vampire The Masquerade: Blood Hunt en V Rising.

PUBG Mobile en Tower Of Fantasy bewaakten de buitenkanten. De rechterbinnenzijde zag Dune: Awakening, Darktide en Metal: Hellsinger heftig samengebracht. Centraal bracht een groot vierdelig scherm de trailers vergezeld van luide muziek. Elke keer Metal: Hellsinger begon, zag je meteen een headbangende massa.

Qua game props had V Rising een vampierentroon bij en Metal: Hellsinger z’n onheilspellende, pratende schedel. Er was ook een photobooth om zeer coole kiekjes te trekken met de achtergrond van jouw favoriete Level Infinite-titel. Wat zie ik er goddelijk evil uit.

Vooral de uniforme look van deze booth vond ik enorm geslaagd. De games bleven allemaal in een brutale sfeer, wat alles een zeer groovy metal-feeling gaf. Voeg daaraan toe het concert dat Metal: Hellsinger op dag 2 bracht in hal 6, en dit is gewoon de zwaarste booth van de hele conventie.

Bandai Namco

De booth van Bandai Namco werd door de bezoekers van gamescom 2022 verkozen tot de beste. Vooral de gigantische opgeblazen Luffy van One Piece Odyssey trok meteen de aandacht. Hij werd geflankeerd door twee andere grote stands.

The Dark Pictures: The Devil In Me had (voor de vierde keer) z’n grootschalig schedellogo bij. Ditmaal werd er een griezelige hotelbalie aan toegevoegd mét een receptioniste. Eenmaal binnen sloeg de sfeer volledig om naar pure duisternis en harde keuzestress.

Aan de rechterkant van Luffy stond Park Beyond, de aankomende rollercoaster & pretparksimulator. Die hadden alvast een deel van het pretpark meegebracht met enkele grijpmachines voor wie de demo tot een goed einde bracht. Je kon een gele of blauwe Pac-Man te pakken krijgen. Kijk eens naar mijn schattig exemplaar.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: