Gamereleases september (FIFA 23, The Last of Us Part 1, Splatoon 3, Steelrising,…)

Sportief september! Koning voetbal en koning basketbal zwaaien de plak. Ook skateboarding komt z’n deel van de koek opeisen. Voor fans van Disney, Pixar en LEGO is er ook voldoende om opgewonden van te raken. Metalheads mogen ook vol verwachting uitkijken. Bloederige en gore gevechten loeren om elke hoek. Elke maand lijkt er wel een verse lading vampiers te droppen die bloed enkel ad fundum drinken.

2 september

The Last Of Us Part I (PS5)

In onze podcast hadden we zoveel kritiek op deze al-dan-niet cash grab dat we hem bijna niet in deze lijst zouden vermelden. Toch blijft het natuurlijk een grote release. Na het origineel op PS3 en de remaster op PS4 krijgen we nu de remake op PS5. Het grote, epische en best enge verhaal van Joel en Ellie zal er grafisch nog nooit zo goed uit hebben gezien. The Last Of Us krijgt voor deze remake “Part I” aan de titel toegevoegd. Naughty Dog drukte ons op het hart dat ze nog nooit zoveel details in een ontwikkeling hebben gestoken. Met de TV-serie in aantocht komt TLOU weer helemaal in de spotlight te staan.

LEGO Brawls (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Meppen uitdelen met de gekste LEGO-mannetjes! Al kan je nog zo hard slaan, ik denk dat niks de pijn overtreft van in real life op een legoblokje te stappen. Toch zal er in deze Brawls ook duchtig geklopt worden. Je bouwt je eigen ultieme vechter uit met eigen stijl, flair en persoonlijkheid. Er zijn verschillende vechtstijlen die je kan ten toon stellen in klassieke LEGO-maps. We trappen elkaar verrot aan de Ninjago Seabound en gutsen goed door in Barracuda Bay. Je kan ook co-op met én tegen elkaar vechten tot 4v4. Toen ik vroeger klein was liet ik mijn nonkel alle LEGO-sets opbouwen zodat ik ze kon laten “ontploffen”. Virtueel zal de opkuis een beetje meer meevallen.

6 september

Disney Dreamlight Valley (PS4, Xone, PC, Switch)

Dreamlight Valley was zo’n prachtige plaats. Al onze lieverds van Disney én Pixar leefden er samen in pure harmonie. Dan kwam The Forgetting. Ineens werden alle herinneringen van deze plaats weggevaagd. Jij trekt op een grote queeste om alle magie terug in ere te herstellen. Deze game is deels een adventure titel en deels een life simulator. Je kunt tuinieren met WALL-E al heeft hij geen groene vingers of gaan vissen met Goofy. Wie weet noem je binnenkort Buzz Lightyear wel gewoon buurman!

8 september

Steelrising (PS5, XsX, PC)

Vive la révolution! In Steelrising trekken we terug in de tijd naar een alternatief 1789. Lodewijk de zestiende is het serieus aan het uithangen met zijn robotleger. In deze action RPG leren we gracieus en effectief vechten tegen stalen wezens die enkel het commando “kill” lijken te kennen. Als voormalige lijfwacht van de koningin is het tijd om chaos én orde te brengen. De stad kreunt, de stad brand maar metaal roest uiteindelijk toch. Met vingervlugge reflexen en loeiharde mokerslagen krijgt elke robot een deuk in z’n chassis. Ze noemen jou Aegis en je bent een mechanisch meesterwerk. Tijd om dat compliment te verdienen.

9 september

NBA 2K23 (PS4, PS5, Xone, XsX)

Tijd om die driepunter te scoren, me dunkt (snap je ‘m?). Maak je het perfecte shot met jouw unieke opkomende talent of een levende legende? Aan jou de keuze. De focus ligt op meer details en beleving in alle geliefde game modes. We reizen naar de top in myCAREER, maken de zotste dynamische duo’s op de court in myTEAM en regelen elke euro die door de club gaat in myGM. 2K belooft dat je nog nooit eerder zoveel controle over jouw spelers gaat gevoeld hebben. Voor diegenen die écht willen pochen met hun kunnen zijn de Jordan Challenges terug. All hail the king.

Splatoon 3 (Switch)

Het thema van het derde deel van de Splatoon-reeks? Simpel: chaos! Anderhalf jaar na de laatste Splatfest is dat alles wat er nog overschiet van Splatville. Er is dringend terug nood aan actie in de Splatlands. In de single player campaign getiteld “Return Of The Mammalians” wacht ons weer een kleurrijk gek avontuur. Deze third person shooter is nooit van plan geweest een grijze muis te zijn. De grootste oorlog, namelijk diegene die online gevoerd wordt, zal grootser dan ooit zijn. Turf War is de ultieme strijd waarbij alles open petst. Geen muur zal inktvrij blijven!

13 september

WW1: Isonzo (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Onze noorderburen van Blackmill hebben al heel wat ervaring opgedaan in de WW1-setting. Hun eerste online FPS in de WW1-serie was Verdun en kan vandaag nog steeds op een trouwe, loyale playerbase rekenen. Hierna kwam Tannenberg, nu trekt de frontlinie naar Isonzo. De Italiaanse bergtoppen en kleurrijke bossen vormen het strijdtoneel voor deze online oorlogsvoering. De developers willen een realistische ervaring brengen zonder de nadelen hiervan voor gamers. Je zal dus geen kilometers moeten lopen vooraleer je in het vuurgevecht zit maar één kogel kan wél meteen dodelijk zijn.

15 september

Metal: Hellsinger (PS5, XsX, PC)

Een ritmische first person shooter waarbij je op de lekkerste Metal de goorste kills maakt? Bestaat de hemel dan toch? Metal: Hellsinger lijkt in ieder geval op een game die ik in m’n natte dromen in elkaar flans. De gameplay ziet er enorm Doom uit met een intense portie gore en fast paced combat. Je slacht alles en iedereen af in de acht hellen en dat doe je op de geilste muziek. Die wordt bezongen door niet eender wie. Serj Tankian van System Of A Down zorgt ervoor dat je adrenaline nooit onder de 200% zakt. Ook andere geweldige bands zoals Trivium, Arch Enemy en Lamb Of God werken mee aan deze game met een dubbele portie ballen. Please, pléáse be good.

20 september

Evil West (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Met al die bloederige games die gezet zijn in het wilde westen zou een mens bijna beginnen denken dat het ginds niet veilig is. Praga haalde het al aan in de podcast: zombies zijn uit de mode, vampieren zijn in! Ook in Evil West hebben ze goesting om enkele halve liters bloed ad fundum leeg te zuipen. Gelukkig hebben wij een bliksemgeweer en een gigantisch coole cowboyhoed. De dodelijkste combo gekend voor de mensheid. Deze third person shooter brengt gortige actie. In letterlijke bloedbaden vertrappel je lijken terwijl je nieuwe monsters met een vlammenwerper te lijf gaat. Gewoon een normale dag in het westen. Knallen maar.

Soulstice (PS5, XsX, PC)

De Wraiths hebben honger en willen de mensheid opeten. Dat klinkt niet echt fijn voor de meesten dus gaan twee zussen met bovennatuurlijke krachten de strijd aan. Briar en Lute komen erachter dat hun orde meer geheimen dan goede plannen heeft. Naast een pijlsnelle action game met gevarieerde gevechtstactieken is deze fantasy-titel ook een coming-of-age drama. Het is een niet zo alledaagse combo die deze fighter uniek moet maken. De twee zussen hebben nog een extra dilemma om op te lossen. Één van hen is namelijk dood en zweeft er maar wat treurig bij. Het is meer dan je gekende puberteitscrisis.

22 september

Session: Skate Sim (PS4, PS5, Xone, XsX)

Session belooft ons een ultrarealistische skateboardervaring te serveren. Niks dus van tien-miljoen-combo’s à la Tony Hawk’s Pro Skater. We gaan zweten om de perfecte grind te balanceren. We gaan vloeken tot die kickflip perfect geland is. We gaan op iconische echt bestaande skatelocaties onze swag tonen en we gaan onze schoonste kleren daarvoor aandoen. Session gaat minimalistisch en vergeet het scoresysteem, de jury en alle nonsens. Je ziet toch zelf of je goed bezig bent of niet. Van de Brooklyn Banks tot FDR Park in Philly: zoek jij de perfecte zieke combo maar. Net zoals in de jaren ’90 verzorg je zelf jouw beeldmateriaal. Zet je statief goed, vijs de trucks en wielen perfect en breek je been niet te vaak!

27 september

Deliver Us Mars (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Nu hebben we ze al de maan gegeven (in voorloper Deliver Us The Moon), nu willen ze er potverdikke Mars ook bij! De rode planeet is onze nieuwe speeltuin in deze atmosferische puzzle platformer. De belangen zijn hoger dan ooit bij dit ruimteavontuur. Kathy moet zorgen dat de mensheid overleeft, 10 jaar na de vorige titel. Het terugvinden van enkele gestolen kolonieschepen zou al een grote hulp zijn. Met spierkracht alleen kan je niet overleven in deze omgevingen zonder zwaartekracht. Je zal je hersens nog meer mogen doen zweten om weer heelhuids thuis te raken.

30 september

FIFA 23 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

We vragen het ons ieder jaar tegen beter weten in opnieuw af. Gaat deze FIFA nu écht anders zijn? Dit jaar kunnen we volmondig “ja” zeggen, al is het maar alleen al omdat het de “laatste” FIFA is. Vanaf 24 zal het EA Sports FC gaan heten. Aangezien EA al enorm bezig lijkt te zijn met die rebranding, is de vraag hoeveel liefde 23 nog heeft gekregen. Hypermotion2 belooft meer nieuwe moves dan ooit. Career Mode zou eindelijk een serieuze opknapbeurt hebben gekregen. Je kan eindelijk in de huid kruipen van topcoaches zoals Jurgen Klopp of Steven Gerrard. Wil je een nachtmerrie kweken en Gerrard naar Everton laten gaan, of Klopp naar Manchester United? Ik hoor de trouwe fans nu al gillen.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

Eén opmerking over 'Gamereleases september (FIFA 23, The Last of Us Part 1, Splatoon 3, Steelrising,…)'

  1. Heel erg benieuwd naar de remake van TLOU1 maar zal daar zeker een jaar moeten op wachten om de prijs voor mezelf te kunnen verantwoorden.
    Hopelijk zitter er op GPU nog wat verrassingen!

Reacties zijn gesloten.