Gerucht: Bagdad wordt de setting van nieuwe Assassins’s Creed

Assassin's Creed Rift

Bloomberg-journalist Jason Schreier meldt op Reddit dat de volgende setting van de nieuwe Assassin’s Creed game niet het Azteekse rijk maar Bagdad zal zijn.

“De volgende AC-game noemt Rift, die zich afspeelt in Bagdad,” schrijft Schreier. “Daarna komt AC Infinity, en hoewel daar verschillende settings in zullen plaatsvinden, heb ik enkel iets gehoord over de belangrijkste twee en geen van beide zijn het Azteekse rijk.”

Ubisoft zou van plan zijn om dit jaar of in 2023 een kleinschaliger, stealth-georiënteerde Assassin’s Creed-game uit te brengen. Volgens Bloomberg heeft de game codenaam Rift en is Assassin’s Creed Valhalla-personage Basim het hoofdpersonage. Rift was oorspronkelijk gepland als een uitbreiding voor Valhalla maar werd vorig jaar omgevormd tot een op standalone spel.

Bloomberg is niet de enige met dit nieuws, Eurogamer wist dit te bevestigen op basis van eigen bronnen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.