gamescom snack: “WRC Generations doet niks baanbrekends maar blijft knap op het circuit meedraaien”

De komende WRC wordt anders dan de vorige edities. Nacon verliest de rechten na dit jaar en brengt dus nog een laatste modderige knaller. Daarom is de naam ook Generations.

Dit is dé titel die generaties lang moet meegaan”, zeiden de developers KT Racing me op gamescom.

De focus ligt in deze WRC om een eerlijke competitieve sfeer te creëren in de multiplayer. Iedereen komt uit tegen racers van hun niveau. Offline zijn er opnieuw heel wat opties qua auto’s, drivers, game modes en circuits. “Je mag dit echt wel als onze “best of”-game beschouwen”, vertelde KTR.

Ik kroop in de zetel en achter het stuur om virtueel de volledig nieuwe rally van Zweden te rijden. Grafisch is alles in orde, al blijft het publiek houterig. De track ziet er wel geweldig uit en de dynamische weersomstandigheden voegen extra factoren toe. Voorlopig ziet het er naar uit dat Generations niks baanbrekends gaat doen maar wel mooi op de baan blijft.

WRC Generations vlamt vanaf 13 oktober op PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.