gamescom snack: “Overleven in het westen wordt lastig voor Hard West II”

Hard West 2

Hard West II is een turn-based action game waarbij je de controle neemt over een bende outlaws. Een treinroof loopt volledig fout en een demon gaat er met je ziel vandoor. Zou jij dat zomaar ongestraft laten gebeuren?

De sfeer van het wilde westen wordt mooi overgebracht on screen. Enkele coole mechanics zoals trickshots bleven me bij. Het verhaal en de sfeer gaat duidelijk richting de spaghettiwestern, en dat is fijn. Er wordt duchtig met de clichés gesmeten maar het doet geen kwaad.

De western-setting was de voorbije jaren een populaire bestemming voor turn-based shooters. Hard West II zal van goede huizen moeten komen om z’n plaats af te dwingen maar is op een solide basis aan het bouwen.

Hard West II is momenteel beschikbaar op PC.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.