gamescom snack: “Voor actievolle 2D-krankzinnigheid moet je bij Jitsu Squad zijn”

Toen ik langsging bij publisher ININ Games op gamescom lag mijn focus vooral op Warhammer: Shootas, Blood & Teef. De heren van ININ wouden me na m’n enthousiasme bij deze demo ook kort kennis laten maken met Jitsu Squad.

Ook dit is een 2D sidescroller, eentje waarbij geweren plaats ruimen voor melee combat. Met vier geschifte beesten trek je ten strijde tegen een barrage aan verschillende vijanden. De handdrawn graphics zien er best gelikt uit, als je alles kan onderscheiden van elkaar tijdens de chaos op je scherm.

Jitsu Squad gaat hard qua chaos. Al was het met z’n tweetjes in co-op fun, soms kan je nog nauwelijks zien of je nu de koning aan het uithangen bent of tot een hoopje pulp wordt geklopt. Iets meer onderscheid zou mogen in dit kleurrijke mepfestijn. De sfeer is geslaagd over-the-top. Deze game lijkt weinig unieks te brengen maar slaagt mogelijks binnenkort als vermakelijk tussendoortje.

Jitsu Squad komt later dit jaar naar PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.