Het Belgische Sci-Fi VR adventure game Hubris verschijnt nog dit jaar

Of ze in België games kunnen maken? Absoluut! Of dat goede games zijn? Absoluut! En daarvan krijgen we dit jaar nog maar eens het bewijs met Hubris.

3D-animatie- en VR-specialist Cyborn kondigt aan dat zijn aankomende VR-actieavontuur Hubris voor het einde van 2022 op Desktop VR-platforms zal worden gelanceerd.

Hubris is een VR actie-avonturenspel dat zich afspeelt in een uniek en intrigerend universum. Je speelt de rol van een rekruut van de Triple-O (of kortweg OOO) die naar het Twin planet-systeem is gestuurd om agent Cyanha te zoeken. Overleven is een kwestie van je een weg schieten, zwemmen, klimmen en springen door de barre omgeving van een planeet die wordt geterraformeerd. Samen met piloot Lucia moet je het opnemen tegen de gemene vijanden van de OOO.

Het is een meeslepend avontuur dat van de grond af aan speciaal is ontworpen voor VR-platforms, zodat spelers zich op een allesomvattende, meeslepende manier door de omgeving kunnen bewegen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)