Blizzard: “Er zitten geen loot boxes in Diablo IV”

diablo-iv.jpeg

Blizzard belooft dat er geen loot boxes zullen zitten in Diablo IV. Wel zal de game een in-game store en battle pass-systeem hebben waarin cosmetics kunnen gekocht of vrijgespeeld worden.

Na het verwijderen van loot boxes uit Overwatch in aanloop naar Overwatch 2 bevestigt ontwikkelaar Blizzard Entertainment nu ook dat er geen loot boxes in de volgende Diablo-game zullen zitten. Dat neemt niet weg dat er microtransacties in het spel aanwezig zullen zijn.

Blizzard mikt met Diablo IV op het live service-model dat we intussen kennen van onder andere Call of Duty of Fortnite. Concreet wil dat zeggen dat er met een battle pass gewerkt zal worden met zowel gratis content als premium content. De studio benadrukt dat deze zaken puur cosmetisch zullen zijn en geen rechtstreekse of onrechtstreekse voordelen zullen leveren aan spelers. Hoewel een gekochte outfit er behoorlijk krachtig kan uitzien, zullen er nooit stats of skills aan dit soort zaken gebonden zijn.

De makers lijken hier de nadruk op te willen leggen nadat ze een hoop commentaar te verduren kregen op de monitization-strategie van Diablo: Immortal, de free-to-play mobile game die ook op pc beschikbaar is. Toen deze game net uitkwam becijferden enkele fans dat je duizenden microtransacties moest doen voordat je een max level character kon verkrijgen.

Blizzard lijkt steeds meer te experimenteren met alternatieve manieren om geld te verdienen via hun games. Zo wordt Overwatch 2 free-to-play met een gelijkaardige battle pass systeem als voornaamste monitization-middel. Deze Diablo IV zal meer traditioneel worden gereleased aan full price, maar Blizzard mikt duidelijk op extra inkomsten op dezelfde manier als bijvoorbeeld Call of Duty nu al jaren centen in het laatje brengt.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.