Alles vrijspelen in Diablo Immortal kost je meer dan 100.000 dollar

Diablo Immortal

Wanneer Blizzard iets rond Diablo aankondigt, bekijken de fans van de legendarische RPG-reeks alles op microscopisch niveau. Zo ook met het pas gereleasete Diablo Immortal.

Dit is de mobiele, free-to-play game die enkele jaren geleden werd aangekondigd. De game werd door de community meteen neergesabeld en die kritiek zorgde er ook voor dat Blizzard de game even op de plank liet liggen.

Ondertussen is de game beschikbaar op Android en iOS, met uitzondering in België en Nederland, en de meningen onder de fans zijn best gemixt. Onze eigenste BrunoB is laaiend enthousiast over de game, terwijl anderen struikelen om de vele meldingen om lootboxen of andere microtransacties in de kijker te zetten.

Het  YouTube-kanaal van Bellular News heeft uitgerekend dat,als je alle items in de game wil verzamelen én upgraden, je minstens 100.000 dollar kwijt bent. Yep, je leest het goed: honderdduizend dollar.

Volgens Bellular News ligt de oorzaak bij de Legendary Gems, die enkel via lootboxen verzameld kunnen worden. Met deze Legendary Gems kan je jouw personage upgraden naar het hoogste level.

Op zich heb ik niks tegen lootboxen, als het de game niet beïnvloed. Dat is met Diablo Immortal duidelijk wel het geval, dus ik ben heel erg blij dat ik de game enkel kan spelen via de nodige omwegen (lees: VPN).

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.