Geen Diablo Immortal voor Belgische en Nederlandse gamers!

Diablo Immortal

Hoe is het in godsnaam mogelijk. Grote weddenschapskantoren mogen zonder verpinken reclame maken in Belgische voetbalstadions, op televisie en overal waar je maar kan kijken. Maar videogames die lootboxen verkopen worden aan banden gelegd. Welkom in België. En Nederland.

Want ja, Activision heeft via Tweakers bekend gemaakt dat Diablo Immortal niet zal uitgebracht worden in België en Nederland. Dit zowel op mobiele platformen als op pc.

De reden? Onze kansspelcommissie treed namelijk bijzonder hard op tegen videogames waarin je voor echt geld in-game items kan kopen die verstopt zitten in een lootbox. Omdat er “geluk” bij komt kijken om een item wel of niet te krijgen, aanziet de commissie dit als gokken en dus valt de game onder de kansspelwet.

Ontzettend zuur voor de Belgische en Nederlandse gamers, want hierdoor worden er potentieel uitstekende games ons ontzegt.

Diablo Immortal is niet de enige game die hierdoor niet speelbaar is in België. Andere games gingen Activisions game al voor. Denk maar aan Mario Kart World Tour en Apex Legends Mobile.

Tijd voor een revolutie zou ik zo zeggen!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.