Quake Champions krijgt na 5 jaar in early access eindelijk een full release

Vijf jaar nadat we voor de eerste keer Quake Champions konden opstarten in early access, is de game dan eindelijk klaar voor een full release.

Quake Champions brengt de klassieke first-person shooter gameplay die de reeks op de kaart zette samen met hero shooter-elementen. Hoewel de game in 2017 al het levenslicht zag in early access, vindt id Software het spel nu pas echt klaar voor release.

En zo geschiedde: met de start van QuakeCon 2022 ging de full release van de game dan eindelijk de ether in. Stilletjes, zonder al te veel poespas.

Doorheen de laatste jaren evolueerde de shooter al van een betalende early access naar een free-to-play game die je onder andere via Steam kan downloaden. Nu is het spel ook beschikbaar via PC Game Pass, net als een reeks andere games die door Bethesda uitgegeven werden.

Hoewel de game zeker gesmaakt wordt door fans, scheerde hij nooit hoge toppen bij het grote publiek. Zelfs toevoegingen als de Doom Slayer en B.J. Blaskowitz konden het spel niet aantrekkelijker maken.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.