Batgirl viel even goed in de smaak bij testpubliek als It

It film

Na de annulatie van Batgirl eerder deze week krijgen we meer bewijzen dat de film van het Belgische regie-duo Adil en Bilall niet geschrapt werd omwille van lage kwaliteit. De film scoorde ongeveer evengoed bij een testpubliek als de meest recente verfilming van It en andere superheldenfilm Shazam.

Een vroege, ruwe versie van de film zou met tijdelijke special effects en soundtrack al een keer voor een testpubliek zijn voorgelegd. Dit publiek gaf de film toen een score van ergens vooraan de zestig op honderd. Dat lijkt niet bijzonder indrukwekkend, maar wanneer je weet dat de meest recente verfilming van It en Shazam ongeveer evenveel scoorden in diezelfde fase, lijkt een annulatie zeker niet het gevolg van deze score. Beide films deden het namelijk zeer goed in de box office.

Dit herbevestigt dat Warner Bros. de film uit hun release kalender haalden omwille van een strategische shift, zoals ze ook in een eigen statement aanhaalden. De filmstudio zou weer een grotere klemtoon op releases in bioscopen willen leggen, waar deze film op HBO Max zou lanceren.

Het is in ieder geval jammer dat we de film wellicht nooit zullen zien. Hoofdrolspeelster Leslie Grace heeft in ieder geval genoten van de opnames, die tevens al volledig afgerond waren. De film heeft Warner Bros. dan ook al meer dan 90 miljoen dollar gekost.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.