Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 27 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Het waren de Steam sales, en dus heb ik me toch laten verleiden tot de aanschaf van de tactische turn based RPG King Arthur: A Knight’s Tale. En ik heb het me nog geen seconde beklaagd. De reviews, waaronder ook de onze, logen niet: de game is een dikke aanrader.

Qua series ben ik begonnen met de Spaanse thriller serie Palpito op Netflix, en The Norsemen een grappige serie rond Vikingen maar laat je daardoor niet op het verkeerde spoor brengen.


MrRolfson

Geen games of series op mijn menu dit weekend. Enkel en alleen goeie muziek! Ik reis dit weekend namelijk naar het Franse Lyon om een van mijn favoriete bands te gaan checken: Rammstein.

Die tickets lagen al twee jaar in mijn schuif te wachten en zaterdag is het dus ein-de-lijk zover. Het wordt al de zesde keer dat ik Rammstein aan het werk ga zien, dus ik ben helemaal voorbereid op een letterlijk knaloptreden! Of mijn vriendin dat is, valt af te wachten…


Lazlo

Vorige week was het dan eindelijk een feit: mijn eerste covid-infectie. Zo een quarantaine is gelukkig het ideale moment om me nog eens vast te bijten in enkele games. Zo haalde ik BioShock: The Collection in huis op Switch en wist ik me ook al kostelijk te amuseren met Portal: Companion Collection.

Maar dit weekend zal de meeste tijd naar het vermakelijke F1 22 gaan. Daarnaast trek ik ook op queeste in de fantastische fantasiewereld van Tiny Tina in Tiny Tina’s Wonderlands. Tijd zonder controller is gereserveerd voor de nieuwste aflevering van The Boys (wat een geweldige reeks toch?!) en Ms. Marvel. En uiteraard voor weer wat social time met de mensen die ik voorbije dagen niet mocht zien.


RoMa

Na Graspop Metal Meeting, Jera On Air, Ieperfest en Rock Werchter staat er dit weekend geen festival op de planning. De afkickverschijnselen zal ik counteren met een goede portie gaming.

Met superveel plezier ben ik eindelijk teruggekeerd naar Enoch voor de grote expansie genaamd Outriders: Worldslayer. De review hiervan vind je zeer spoedig op onze website. Ook COD: Warzone houdt me nog steeds geboeid met z’n nieuwe seizoen.

Fall Guys knalt naar de 50 miljoen spelers en ik ben er één van! Het niveau van de Blunderdome is duidelijk de hoogte in het gaan maar toch blijf ik die kronen verzamelen. 134 and counting!


auron_sagara

Eindelijk weekend, na een rotte week van ziekte, hoop ik het weekend beter te doorstaan. Het hoogtepunt is het ophalen van ons nieuwe gezinslid Asuka de kitten. Wat kijken we met ons gezin er naar uit om deze lieve viervoeter te verwelkomen.

Het is me eindelijk gelukt om The Ascent uit te spelen en niet alleen dat, maar ook de platinum trophy binnen te halen van deze geweldige game. Voor mijn volgende game ben ik de duisternis in gesprongen. Helblade: Senua’s Sacrifice is het geworden. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten van deze game, maar ik weet wel dat deze titel zeer goeie scores heeft gekregen, dus ik kijk er enorm naar uit.

Stranger Things seizoen 4 vol. 2 wat was me dat. Voor mij persoonlijk 1 van de beste series in zijn genre op Netflix. Dit weekend schakelen we over naar Disney+, want dan kijk ik met mijn vrouwtje naar Obi-Wan Kenobi. May the force be with you. Zeker na de review score van BrunoB.


High-LordWolnir

Met al die jonge vaders in de crew moet ik misschien eens vragen of er iemand pampers op overschot heeft want het belooft een schij-te-eng weekend te worden. Vandaag is de release van Madison. Als ik de reviews op het wereldwijde web lees, moet dit één van de engste spellen zijn dat in de laatste jaren verschenen is. Zoiets maakt mij natuurlijk razend benieuwd.

Als de schrik mij niet te fel te pakken heeft, begin ik dit weekend ook aan het volgende spel van Supermassive Games namelijk The Dark Pictures Anthology: Little Hope. Na The Quarry ben ik helemaal in de ban geraakt van de spellen van Supermassive Games. Until Dawn en The Dark Pictures Anthology: Man of Medan speelde ik zo goed als in één ruk uit. Nog twee games te gaan!

Om het weekend toch ook een beetje luchtig te maken, ga ik de tweede film van The Dark Knight Trilogy bekijken. Volgens Batman-kenner en crewlid Bruno is dit de allerbeste Batman-film ooit gemaakt. En hij heeft ze allemaal gezien!


Ardtieboy

Na zo’n drie weken vaderschapsverlof zou ondergetekende normaal gezien deze week het werk hervatten, maar daar dacht het COVID-beestje anders over. De grootste koortsbuien heb ik ondertussen achter de (kletsnat bezwete) rug, hoog nodig tijd dus om terug wat aan het gamen te slaan.

Door een akkefietje met mijn Switch en diens SD-kaart in het begin van het jaar ben ik genoodzaakt Monster Hunter Rise helemaal vanaf nul te beginnen. Jammer, maar tegelijkertijd ook wel goed; de controls en de vele mechanics waren ondertussen uit de vingers verdwenen zodat een verplichte heropfrissing geen overbodig luxe was. Wie weet kan ik binnenkort met de Sunbreak-uitbreiding starten…

Occasioneel schiet ik er een spelletje Hearthstone en Fortnite als vrouwlief de dochter eten geeft. Last but not least trek ik dit weekend terug naar het BOS! festival in het lokale natuurgebied in Gullegem. Ik kijk erg uit naar de komst van BLUAI die met haar dromerige indiefolk en vrolijke indiepop vorig jaar Humo’s Rock Rally won. Ook Gabriel Rios en Girls in Hawaii staan op de affiche; al blijft het allemaal onder voorbehoud gezien ik vanaf morgen uit quarantaine mag, mits koortsvrij. Fingers crossed!


Frumberto

We keren dit weekend nog maar eens terug naar Northrend waar ik de beta van Wrath of the Lich King Classic verder uitspit. Blizzard heeft altijd de kreet “no changes” gehanteerd maar dat is bij deze Classic uitgave toch niet helemaal het geval, en daarom zeker ook niet slecht.

Ik krijg bij het bekijken van de laatste teaser van Rings of Power weer de kriebels om Lord of the Rings te kijken, die ik overigens elk jaar moet gezien hebben. Extended versies, uiteraard, ik ben geen ketter.


Jim

Na 2 vrijgezellenweekends en 4 dagen Rock Werchter eindelijk een beetje rust. Hiervan ga ik optimaal gebruik maken door een heel weekend plus maandag (Vlaamse feestdag) mijn console en pc overuren te laten draaien.

Ik ben terug verknocht geraakt aan Slay the Spire. Daarnaast heb ik dankzij de Steam Summer Sale weer een paar mooie indiepareltjes bemachtigd. Onder andere Necesse, Omori en GRIS staan klaar om ontdekt te worden.

Mijn favoriete advocaat zal een groot stuk van mijn zondag inpalmen. Door de voorbije drukke weekends heb ik het kijken van Better Call Saul even on hold moeten zetten, het bingen kan dus eindelijk terug beginnen!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.