EA zoekt design director voor single player campagne nieuwe Battlefield

Of een single player-campagne alsnog de meubelen had kunnen redden voor Battlefield 2042? Wie zal het zeggen. Feit is wel dat de studio zich geen twee keer laat vangen en voor de volgende telg in de reeks wel bezig is aan een single player.

Battlefield 2042 was enkel multiplayer, je kon je dus niet even amuseren in de single player wanneer de multiplayer weer eens kapot was. Maar volgend jaar is dat niet langer een probleem.

De nieuwe studio van EA in Seattle, onder leiding van Vince Zampalla (Respawn) en Marcus Lehto (ex- Halo), is druk in de weer met een single player modus voor de komende Battlefield. En niet zomaar een single player-verhaallijn: “Battlefield Seattle richt zich op het bouwen van rijke, spannende verhalen met memorabele personages en krachtige ervaringen, allemaal in het Battlefield-universum.”

EA Seattle is namelijk op zoek naar een design director, dat blijkt uit een vacature die online staat te pronken. En uit de vacature blijkt ook dat de kandidaat heel wat verantwoordelijkheid krijgt:

Je rapporteert aan de studio GM, je beheert het design team en de design visie van een nieuwe Battlefield campagne. Het is jouw taak om het missieontwerp, het verhaal, de spelmechanica en de systemen te orkestreren om een ervaring van de hoogst mogelijke kwaliteit te creëren. Je bevordert de relaties met creative, engineering en productie om een inclusief ontwerpteam te creëren.”

Een job voor jou?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)