Diablo Immortal levert Blizzard meer dan 1 miljoen dollar per dag op

Ondanks de vele kritiek omwille van microtransacties, is Diablo Immortal al meer dan tien miljoen keer gedownload sinds zijn launch op 2 juni. En dat de game Blizzard geen windeieren legt, is nog zacht uitgedrukt.

Volgens de gegevens van AppMagic, gepubliceerd door Mobilegamer.biz, levert Diablo Immortal meer dan 1 miljoen dollar per dag op aan Blizzard. Dit ondanks de aanhoudende kritiek.

De game haalde een piek van 2,4 miljoen dollar iets meer dan een week na de lancering maar blijft tot op vandaag enorm veel opbrengen met meer dan 1 miljoen dollar per dag. Ondanks deze inkomsten wordt de mobile game veelal negatief onthaald vanwege de vele microtransacties die de game bezit.  Zo werd bekend dat het je meer dan 100.000 dollar (!) zal kosten om alles vrij te spelen in de game. Alle Legendary Gems kunnen namelijk enkel maar worden vrijgespeeld via lootboxen.

De game behaalt momenteel een User Score van 0.3 op Metacritic. Een score van minder dan 1 op 10 maar toch elke dag meer dan 1 miljoen dollar opleveren… Wie doet beter?

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.