fbpx

De grootste arcadehal van Europa komt naar Antwerpen

Kermissen, Center Parcs en de zee waren voor mij steeds een plezier om naartoe te gaan, dit voor een specifieke reden. Er stonden namelijk tal van arcadekasten, waar ik uren plezier mee beleefde, maar ook heel wat muntstukken in zag verdwijnen. Door de jaren heen zijn de arcadehallen helemaal naar de achtergrond verdwenen, maar sinds kort is er weer een enorme opmars aan de gang. Binnenkort zal het zelfs mogelijk zijn om in Antwerpen op tal van arcadekasten te spelen.

Via een nieuwsbericht van HLN werd officieel bevestigd dat de grootste spelletjeshal van Europa naar Antwerpen komt. Het zou gaan om maar liefste 3000 vierkante meter aan spelplezier. Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor deze opmars van arcadehallen?

Het Nederlandse familiebedrijf Gamestate is sinds de jaren vijftig actief bezig in de branche, en zijn dus nu bezig met het terug op de kaart zetten van arcadehallen. In Nederland zijn ondertussen al acht vestigingen beschikbaar, dit allemaal met succes. Wie een tripje naar Nederland ziet zitten, kan terecht aan de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Deze arcadehal ontvangt per jaar ongeveer 250000 bezoekers. Wie echter nog even op de tanden kan bijten, kan in de toekomst terecht in Antwerpen. In het gebouw van bioscoop UGC zal het spelplezier plaatsvinden.

Het zou gaan om de gelijkvloerse en kelderverdieping van het cinemacomplex. Dit op een oppervlakte van 3700 vierkante meter. De gelijkvloerse verdieping zou ingepalmd worden door flipperkasten, arcadegames en airhockey. Met een kaart die je kan opladen met geld, kunnen heel wat oudere gamers heel wat jeugdherinneringen ophalen, en de nieuwe generatie aan gamers kunnen heel wat maffe dingen ontdekken. Door het swipen met de kaart aan één van de kasten is het mogelijk om te spelen. Je zou ook punten kunnen verzamelen, waarmee je dan weer een prijs kan verzilveren.

In de kelderverdieping zou Gamestate maar liefst twaalf automatische kegelbanen willen plaatsen. Er zouden ook plannen op tafel liggen voor een bar. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de arcadehal er effectief komt. Het belangrijkste is natuurlijk dat Gamestate hun vergunning op zak heeft, dus wanneer deze arcadehal open is, gaan jullie mij daar ongetwijfeld vinden.

In onderstaande filmpjes zie je de promo’s van de vestigingen in Amsterdam en Utrecht.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

%d bloggers liken dit: