Nagelnieuwe trailer voor Final Fantasy XVI

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Shinji Hashimoto op pensioen gaat. Vandaag maakt Square Enix het helemaal goed door ons een nieuwe trailer van Final Fantasy XVI voor te schotelen!

In het halfuur State of Play van PlayStation verscheen er opeens een trailer in de gekende stijl. Het was één van de ontwikkelaars Yoshida Naoki die het nieuws zelf aankondigde.

We lijken het in deze 16de telg van Square Enix’s populaire action-rpg te moeten opnemen tegen verschillende goden zoals Odin, Bahamut en Ifrit.

Final Fantasy XVI verschijnt in de zomer van 2023 en aan de trailer te zien zullen we weer veel mogen zweten tegen de verschillende vijanden.

Hello everyone!

I know how long you have been waiting for this, so it gives me great pleasure to announce the release of our latest trailer “Dominance.”

In previous interviews and updates, we didn’t delve too deep into details about the game system, but hopefully with this preview, you all were able to get a better picture of what actual gameplay will entail—namely, high-octane battles featuring our protagonist Clive Rosfield wielding a full arsenal of attacks unique to the game’s many Eikons (summons). Not to mention epic clashes between the Eikons themselves that put you right in the action.

The team, under direction of Hiroshi Takai, has entered the final leg of development and is focusing on polish as they continue their march toward master up and launch. I, for one, would like to personally thank them for all the hard work they’ve put into the project.

With the power of the PlayStation 5 behind us, we’re looking to take you on a seamless, story-driven, white-knuckle ride that will rival even the most thrilling roller-coaster. So buckle up, the wait is almost over!

Yoshida Naoki
Final Fantasy XVI Producer

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”